Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας: «Πιστοποιημένοι γιατροί στα γήπεδα, απινιδωτής και ανάλογη αμοιβή»

Ενώ έχει ήδη γίνει αρκετή συζήτηση για το τι πρέπει να γίνει ώστε οι αθλητές-τριες να έχουν υγειονομική κάλυψη στα γήπεδα, με αφορμή θανάτους που έχουν σημειωθεί και τελευταία σε αγωνιστικούς χώρους, ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας έρχεται να καταθέσει κι αυτός τις προτάσεις του, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για πιστοποιημένους γιατρούς αγώνων όσον αφορά την παροχή πρώτων βοηθειών, απινιδωτές, αλλά και για αποζημίωση ανάλογη «του κύρους και της υπευθυνότητας του ιατρικού λειτουργήματος»…

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης 16 Φεβρουαρίου λοιπόν ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, αναφέρονται τα εξής:

«Με αφορμή των πρόσφατο θάνατο αθλητών και για να μην είναι τυπική η κάλυψη των αγώνων με γιατρό αλλά ουσιαστική προτείνουμε:

  1. Οι γιατροί αγώνων να έχουν υποχρεωτικά περάσει από πιστοποιημένο σεμινάριο παροχής πρώτων βοηθειών και η πιστοποίηση τους να είναι επικαιροποιημένη.
  2. Να παρέχεται στο γιατρό αγώνα βαλιτσάκι με το αναγκαίο (η αναγκαιότητα καθορίζεται από την Ιατρική Εταιρεία Επείγοντος) φαρμακευτικό υλικό με ευθύνη και δαπάνη της διοργανώτριας αρχής.
  3. Η λίστα με τους πιστοποιημένους γιατρούς θα είναι στις διοργανώτριες αρχές που θα τους ορίζουν ως αξιωματούχους των αγώνων έγκαιρα και με αποζημίωση ανάλογη του κύρους και της υπευθυνότητας του ιατρικού λειτουργήματος
  4. Σε κάθε αγώνα θα πρέπει να υπάρχει απινιδωτής που η λειτουργία του θα ελέγχεται υποχρεωτικά και θα πιστοποιείται πριν την έναρξη του αγώνα».

Θα πρέπει βέβαια να τονιστεί ότι δεν προβλέπονται αποκλειστικά και μόνο γιατροί σε αγώνες, αλλά μπορεί να είναι και πιστοποιημένος διασώστης, νοσοκόμος, ακόμη και οδοντίατρος!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.