Ικανοποίηση για τα πρωταθλήματα κολύμβησης

Στη γειτονική Λάρισα πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο η πρώτη διοργάνωση κολύμβησης στην Ελλάδα στην εποχή του κορωνοϊού, με τη διεξαγωγή των αγώνων πρωταθλήματος κατηγοριών. Η διοργάνωση σε θεσσαλικό επίπεδο στέφθηκε με πλήρη επιτυχία, όπως και σε πανελλήνιο επίπεδο, με τον πρόεδρο της ΚΟΕ, Δημήτρη Διαθεσόπουλο να εκφράζει την ικανοποίησή του.

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, σχεδιάσαμε την επανεκκίνηση των αθλημάτων μας. Μέχρι σήμερα είμαι ευτυχής, διότι το πρώτο στοίχημα με την υδατοσφαίριση, έχει κερδηθεί. Μας μένουν δύο ηλικιακά πρωταθλήματα τα οποία στο άμεσο μέλλον θα ολοκληρωθούν. Το μεγαλύτερο στοίχημα ήταν το κολύμπι. Είναι πολύ μεγάλο εγχείρημα η διαχείριση περίπου 2500 αθλητών, στους οποίους προσθέτουμε τους προπονητές, τους παράγοντες και τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στο άθλημα. Ο κίνδυνος ήταν υπαρκτός λόγω του κορωνοϊού και αυτό μας έκανε επιφυλακτικούς στην αντιμετώπιση κάποιου περιστατικού. Μέχρι στιγμής τα πράγματα έχουν πάει πολύ καλά, έχουν τηρηθεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και με την ολοκλήρωση των αγώνων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, θα έχει κερδηθεί ακόμη ένα στοίχημα» ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟΕ.

Επίσης, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ, κ. Δημήτρης Σαρακατσάνης υποστήριξε: «Το βασικό μας θέμα με την επανεκκίνηση της αγωνιστικής δραστηριότητας, ήταν να αποφύγουμε την συγκέντρωση πλήθους αθλητών και τις πολλές μετακινήσεις. Έτσι διαιρέσαμε την χώρα σε 7 περιφέρειες και πραγματοποιήσαμε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Καταφέραμε την ομαλή διεξαγωγή σε όλες τις περιφέρειες, χωρίς να αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα. Με μεγάλη επιτυχία συγχρονιστήκαμε επίσης και στην συγκέντρωση των αποτελεσμάτων. Ήταν ένα πολύ μεγάλο εγχείρημα, με μεγάλο ρίσκο, το οποίο δεν διστάσαμε να πάρουμε και όπως αποδείχτηκε ήταν επιτυχημένο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.