Καλανδαρίδης και Παπακωνσταντίνου ανέβηκαν στο βάθρο στο Ευρωπαϊκό Κ23 Κωπηλασίας

Ο Βολιώτης Καλανδαρίδης (δεύτερος από αριστερά) φωτογραφίζεται με τους συναθλητές του στην τετράκωπο με το χάλκινο μετάλλιο

Πέντε μετάλλια, εκ των οποίων δυο χρυσά, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα, καθώς και οκτώ συνολικά συμμετοχές σε τελικούς ήταν ο πλούσιος απολογισμός των 10 ελληνικών πληρωμάτων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας κάτω των 23 ετών που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας.

Στον πρώτο διεθνή αγώνα ουσιαστικά μετά από ένα ολοκληρο χρόνο για την κωπηλασία, τα γαλανόλευκα κουπιά έδειξαν ότι ανήκουν στην ευρωπαϊκή ελιτ του αθλήματος καταφέρνοντας να περάσουν με τις λιγότερες δυνατές απώλειες την δύσκολη περίοδο της καραντίνας.

Για τον Βόλο και τη Μαγνησία η διοργάνωση έφερε δύο μεγάλες διακρίσεις. Συγκεκριμένα ο Γιάννης Καλανδαρίδης, πρώην αθλητής του ΟΕΑΝΑΒ και νυν του ΕΝΟΑ,  με την τετράκωπο των ανδρών κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, ενώ διεκδίκησε με τους συναθλητές του (τους Ζήση Μπουκουβάλα και τα αδέλφια Παλαιοπάνου, Θανάση και Λεωνίδα) κατά τη διάρκεια της κούρσας ακόμα και ψηλότερη θέση. Ωστόσο, έχασαν για λίγα εκατοστά του δευτερολέπτου το ασημένιο μετάλλιο από την Ιταλία τερματίζοντας σε 6.00.96, ενώ οι Ιταλοί σε 6.00.10 ενώ πρώτοι ήταν οι Ρουμάνοι σε 5.56.64

Σπουδαία κούρσα για τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου του ΕΝΟΑ, που έχει καταγωγή από τον Πτελεό, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο τελικό του σκιφ ελ βαρών ανεβαίνοντας για δεύτερη χρονιά στο βάθρο του ευρωπαϊκού μετά το χρυσό που είχε κατακτήσει πέρυσι στα Γιάννενα στο διπλό ελαφρών με τον Πέτρο Γκαϊδατζή. Ο αθλητής του ΕΝΟΑ διατηρήθηκε σε όλη τη κούρσα στην 3η θέση και εξασφάλισε το χάλκινο με χρόνο 7.08.19 πίσω από τον Ιταλό Τόρε (7.00.07) και τον Τσέχο Τσίντσιμπους (7.03.02)

Επίσης η Ελλάδα είχε τις εξής κατακτήσεις μεταλλίων:

Τα σκήπτρα της βασίλισσας του σκιφ στην κατηγορία Κ23 διατήρησε η Αννέτα Κυρίδου και στο Ντούισμπουργκ. Η 22χρονη αθλήτρια του ΝΟΘ αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μετά τη περσινή νίκη της στα Γιάννενα, πρωταθλήτρια Ευρώπης, ξεκινώντας με τον ιδανικότερο τρόπο τη σεζόν μετά την καραντίνα. Αν και πέρασε 2η στα πρώτα 500μ., στη συνέχεια ανέλαβε τα ηνία της κούρσας και έφτασε πρώτη στον τερματισμό σε χρόνο 7.39.60 αφήνοντας 2η τη Γερμανίδα Φέστερ (7.41.93) και 3η τη Ρωσίδα Λιούμιχ (9.50.04)

Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχθηκε και η Ευαγγελία Αναστασιάδου στο σκιφ ελ βαρών. Αν και η μικρότερη του τελικού, η 18χρονη πρωταθλήτρια του ΝΟΚ κατάφερε να πέσει πρώτη στον τερματισμό σε 7.49.51, αφήνοντας στη 2η θέση την ολλανδική βάρκα (7.51.90) και στην 3η την ιταλική (7.54.08). Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πήρε από την αρχή του τελικό της πρωτοπορία και κατάφερε -παρά τις προσπάθειες των πιο έμπειρων αντιπάλων της να ανατρέψουν την κατάσταση- να τη διατηρήσει, κατακτώντας το πρώτο της χρυσό σε ευρωπαϊκό της συγκεκριμένης κατηγορίας

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η δίκωπος των κοριτσιών με τις Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου. Οι δυο Θεσσαλονικιές κωπηλάτριες που ανεβαίνουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο βάθρο του Ευρωπαϊκού Κ23, ήταν μέχρι τα μισά της κούρσας στην πρώτη θέση, στη συνέχεια όμως το πλήρωμα της Ρουμανίας ανέβασε ρυθμό και έφτασε πρώτο στον τερματισμό με χρόνο 7.08.80, ενώ η ελληνική βάρκα τερμάτισε σε 7.10.41. Το χάλκινο πήγε στην Ιρλανδία (7.15.92).

Ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου στο βάθρο στα δεξιά

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.