Καλύτερος ο Διαγόρας, άνετα 2-0 τον Γ.Σ. Αλμυρού

Ο Διαγόρας ήταν εμφανώς καλύτερος του Γ.Σ. Αλμυρού στο Στεφανοβίκειο και έκανε δικό του το ντέρμπι της Μαγνησίας για τη 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής με σκορ 2-0, φτάνοντας στο δύο στα δύο, σε αντίθεση με την ομάδα του Αλ. Κούρτογλου, που υπέστη και δεύτερη ήττα, παρουσιάζοντας μία μέτρια εικόνα.

Στο αρχικό σχήμα του Διαγόρα δεν υπήρχαν εκπλήξεις, καθώς ο Αποστολίδης ήταν στο τέρμα, οι Κουρούμαλος, Καραμπούζης (άκρα), Σπαθής, Λάιος (στόπερ) στην άμυνα, ενώ Θ. Κυρίτσης, Μπλέντι και Παπαγεωργίου τοποθετήθηκαν στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Στα άκρα της επίθεσης ήταν οι Γ. Κυρίτσης και Κουβελάς και φορ ο Αναστασίου.

Εκπλήξεις είχε η διάταξη του Γ.Σ. Αλμυρού, με την έννοια ότι στο 4-1-2-3, κλασικός αμυντικός μέσος ήταν ο Κόκκας, που η κλασική θέση του είναι στο κέντρο της άμυνας, στόπερ οι Κυριάκος και Χολέβας, ακραίοι αμυντικοί οι Λάμπος, Παπαεμμανουηλίδης, εσωτερικοί μέσοι οι Πότσι και Καραλούλης, ενώ τον Αλαμάνη, που ήταν στην κορυφή της επίθεσης βοηθούσαν από τα πλάγια οι Κοντοβάς και Βαγενάς.

Η καλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους ήταν στο 9’ και ανήκε στους γηπεδούχους, με την κεφαλιά του Γ. Κυρίτση να περνά για λίγο εκτός εστίας, ενώ στο μεγαλύτερο διάστημα η πρωτοβουλία των κινήσεων ανήκε στους παίκτες του Στέλιου Αρσένου.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Διαγόρας πήρε κεφάλι στο σκορ. Σκόρερ στο 48’ ο Γιάννης Κυρίτσης, που ό,τι δεν έκανε στην αρχή του αγώνα το έκανε τώρα με νέα κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπλέντι. Έτσι έγινε το 1-0, κάτι που με τη μέχρι τότε εικόνα του ματς οι γηπεδούχοι το άξιζαν.

Μάλιστα στο 56’ ο Κουβελάς απείλησε τον Αλμυρό με το 2-0, αλλά η κεφαλιά του πήγε λίγο άουτ, ενώ ένα λεπτό πριν στην απέναντι εστία η προσπάθεια του Κοντοβά είχε καταλήξει στην αγκαλιά του Αποστολίδη. Ο Διαγόρας «κλείδωσε» το τρίποντο στο 75’, με τον Αναστασίου με πανέμορφο πλασέ να σημειώνει το 2-0 μετά από σέντρα του Μπλέντι, που δημιούργησε και δεύτερο τέρμα. Οι νικητές έψαξαν στη συνέχεια και το τρίτο γκολ και στο 79’ το γυριστό σουτ του Αναστασίου πέρασε εκτός εστίας. Ο Διαγόρας μέχρι το τέλος ήταν αυτός που κυκλοφορούσε την μπάλα, με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να βγάλουν αντίδραση και το 2-0 έμεινε ως το φινάλε.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Αποστολίδης, Καραμπούζης, Κουρούμαλος (46’ Ζενούνης), Σπαθής, Λάιος, Θ. Κυρίτσης, Μπλέντι, Παπαγεωργίου (46’ Ναουμίδης), Γ. Κυρίτσης, Κουβελάς (73′ Σιόβας), Αναστασίου

Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ: Φλίγκος, Λάμπος (71’ Πρόδρομος Κουτσούκης), Παπαεμμανουηλίδης, Κυριάκος, Χολέβας, Κόκκας, Πότσι, Καραλούλης, Κοντοβάς, Βαγενάς, Αλαμάνης (82′ Κουκουτής)

Η μπάλα έχει καταλήξει στα δίχτυα στο 1-0 από τον Γιάννη Κυρίτση
Προσπάθεια του Κοντοβά με αντίπαλο τον Γ. Κυρίτση

*Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες τους υπευθύνους του σάιτ του Διαγόρα Στεφανοβικείου

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.