Καραμπέτσος στο «Magnesiasports»: «Η Πολιτεία κάνει ό,τι μπορεί, έστω και αν δεν αρκεί»

O πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Γιώργος Καραμπέτσος
Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ αναφέρθηκε στο μέλλον του ελληνικού βόλεϊ αλλά και του Αθλητισμού

Εντός Θεσσαλίας βρέθηκε για μία ακόμη φορά η Εθνική Βόλεϊ Γυναικών, καθώς μετά τη Λάρισα όπου έδωσε τους αγώνες για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, βρέθηκε στον Βόλο και στα κλειστά της Αγριάς και της Πορταριάς για να προετοιμαστεί ενόψει της συμμετοχής της στον Β’ όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη Βουλγαρία. Στο πλευρό των παικτριών βρέθηκε εξάλλου τις τελευταίες ημέρες και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, Γιώργος Καραμπέτσος, μιλώντας στο «Magnesiasports» τόσο για το μέλλον του ελληνικού βόλεϊ, όσο και για τον ελληνικό Αθλητισμό γενικότερα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Καραμπέτσος έκανε λόγο για πολλές δυσκολίες, αλλά διαφώνησε ότι δεν έχει δοθεί στήριξη στους αθλητές και τις αθλήτριες, βάσει των δυνατοτήτων της χώρας, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για ένα καλύτερο αύριο.

Συνέντευξη: Χρυσόστομος Τρίμμης

-Η Εθνική Ομάδα και ειδικά αυτή των Γυναικών, βλέπουμε ότι προτιμά τη Θεσσαλία, αφού προσφάτως ήταν και στη Λάρισα. Ποιες ήταν οι εντυπώσεις σας;

«Είναι πολύ καλές, γι’ αυτό και είμαστε βαθιά υποχρεωμένοι και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, και στους Δήμους Λαρισαίων και Βόλου, που κάθε στιγμή που ζητήσουμε βοήθεια είναι δίπλα μας, καθώς η Ομοσπονδία έχει σοβαρά προβλήματα, όπως οικονομικά. Η Θεσσαλία είναι η έδρα μας με διοργανώσεις στο παρελθόν και έχουμε άμεσα συνεννόηση για νέα φιλοξενία, να κάνουμε περισσότερες εκδηλώσεις στη Θεσσαλία και στον Βόλο άλλωστε».

-Είπατε για οικονομικά προβλήματα στην Ομοσπονδία. Οπότε, πώς είναι η κατάσταση, στην εποχή μάλιστα και του κορωνοϊού;

«Η κατάσταση είναι δύσκολη, όπως είναι στις ομάδες, όπως και σε όλες τις χώρες. Εμείς είχαμε μεγάλη απώλεια εσόδων από χορηγίες και παράβολα, και χάσαμε περίπου 600-700 χιλιάδες ευρώ, σημαντικό ποσό για την ομοσπονδία. Εμείς παραλάβαμε τη διοίκηση με χρέος κάποιων εκατομμυρίων και το έχουμε φτάσει σε ένα σημείο. Αν δεν έχουμε συνέχεια με την πανδημία και δεν κλείσουν τα γήπεδα, θέλω να πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε στην αποπληρωμή του συνολικά. Δεν σας το κρύβω ότι αυτό είναι το όνειρό μου, δυστυχώς γιατί δεν θα έπρεπε να χρειάζεται να υπάρχει αυτό, να έχουμε έστω ένα ευρώ στα ταμεία της Ομοσπονδίας».

-Η στήριξη λοιπόν από την Πολιτεία στον ελληνικό Αθλητισμό ποια είναι; Γιατί ακούσαμε πολλά από αθλητές τώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και αρκετά κατά τη διάρκεια των εκλογικών διαδικασιών σε άλλες Ομοσπονδίες για παρεμβάσεις…

«Εγώ είμαι νεότερος σε σχέση με άλλες διοικήσεις, νομίζω ότι δεν υπάρχει τίποτα από αυτά που ακούγονται.  Εγώ που δεν είμαι στέλεχος κανενός κόμματος, δεν προσπάθησε κανείς να με πλησιάσει και να με επηρεάσει. Τουναντίον, χωρίς να γνωρίζω τον υπουργό, συνεργαζόμαστε πολύ καλά μαζί του στο βόλεϊ και είναι καλή η βοήθεια της Πολιτείας μέσω του εκπροσώπου της και δεν μας ζητάει κάτι ανταποδοτικά. Δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε κιόλας βέβαια, γιατί είναι και τέτοιος ο χαρακτήρας μου. Όντας και μέλος της ΕΟΕ πάντως, δεν νομίζω ότι δεν βοηθιούνται οι αθλητές. Τώρα, έχει η χώρα  μας να δίνει τόσα πολλά χρήματα σε όλα αυτά τα παιδιά. Αθλητές δεν είναι μόνο αυτοί που διεκδικούν ολυμπιακά μετάλλια, αλλά είναι και πιο κάτω. Γιατί αν δεν στηρίξουμε και τους πιο κάτω, πώς θα δουλέψουν για να φτάσουν στο σημείο να γίνουν αθλητές υψηλού επιπέδου για να διεκδικήσουν επιτυχίες εκτός συνόρων»;

-Οπότε υπάρχει στήριξη;

«Νομίζω ότι η πατρίδα ό,τι μπορεί κάνει. Αν αναλογιστεί κανείς ότι από τον Αθλητισμό φύγανε χορηγίες, και αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα των ομοσπονδιών, έχοντας μεγαλύτερες από εμάς κάποια εκατομμύρια, νομίζω ότι και οι ομοσπονδίες και η Πολιτεία κάνανε το καλύτερο δυνατό, έστω και αν αυτό δεν ήταν αρκετό. Νομίζω ότι Θεού θέλοντος και πανδημίας επιτρεπούσης, τα επόμενα χρόνια για τον Αθλητισμό θα είναι καλύτερα, από τα προηγούμενα».

-Η Ομοσπονδία από τους συλλόγους τι μπορεί να περιμένει;

«Εμείς έχοντας τους διαθέσιμους προπονητές, τους χρησιμοποιούμε για την ανάπτυξη του βόλεϊ και προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τα σωματεία. Ήδη παρά τις δυσκολίες των καιρών, δουλεύουν όλες οι αναπτυξιακές ηλικίες. Στενοχωριέμαι που δεν μπορούμε να βοηθήσουμε τα σωματεία σε κάποια θέματα που θα έπρεπε, με μικροχορηγίες και υλικό… Αλλά αυτά τα χρήματα δυστυχώς τα δίνουμε σε κληρονομηθέντα χρέη. Μέχρι τώρα, έχουμε δώσει 250 χιλιάδες ευρώ στα χρέη, ένα υψηλό ποσό.  Θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε ένα σωματείο που κάνει λίγο καλύτερη δουλειά. Ξέρουμε ποια σωματεία δουλεύουν σωστά και ποια είναι εισπράκτορες, και δυστυχώς δεν μπορούμε να βοηθήσουμε αυτά που δουλεύουν σωστά».

-Θα έχουμε περισσότερους αθλητές και αθλήτριες στο βόλεϊ και σε υψηλό επίπεδο;

«Είμαστε σε ένα καλό επίπεδο, υπάρχει μέλλον και για τα αγόρια και για τα κορίτσια στο άθλημα, κάτι σημαντικό για εμάς τα επόμενα χρόνια. Το βλέπετε και στην Εθνική Γυναικών, με αθλήτρια 17 μόλις ετών. Η εντολή των ειδικών της Ομοσπονδίας είναι να παίζουν νέα παιδιά και να αφήσουμε έτσι μία ομάδα για τα επόμενα 10 χρόνια, και αυτός είναι ο αγωνιστικός μας στόχος. Θα έχουμε και καλά πρωταθλήματα φέτος, γυναικείο και ανδρικό, και πιστεύουμε στο καλύτερο μέλλον του ελληνικού βόλεϊ».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.