Κόε: «Κατανοώ τον προβληματισμό των Ιαπώνων»

Ο πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας στίβου, Σεμπάστιαν Κόε, δήλωσε πως κατανοεί τις ανησυχίες και τον προβληματισμό των Ιαπώνων, σχετικά με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων (23/7-8/8), αλλά τόνισε την σημασία των υγειονομικών μέτρων που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και για την διασφάλιση της συμμετοχής τους.

Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με σχετικές δημοσκοπήσεις, η πλειοψηφία των Ιάπωνων επιθυμεί την αναβολή ή την ακύρωση της κορυφαίας γιορτής του παγκόσμιου αθλητισμού.

Ένας δοκιμαστικός ημιμαραθώνιος, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (5/5) στην πόλη Σαπόρο, καθώς οι περιοχές του Τόκιο και της Οζάκα, παραμένουν -μεταξύ άλλων- υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και η εκστρατεία εμβολιασμού προχωρά αργά.

«Μπορώ να καταλάβω την νευρικότητα του πληθυσμού σχετικά με τους Αγώνες και το παίρνουμε πολύ σοβαρά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κόε, λίγο μετά το τέλος του αγώνα και συνέχισε: «Έχουμε πρωτόκολλα Covid-19 που έχουν τεθεί σε εφαρμογή και δοκιμάζονται. Το είδα σήμερα το πρωί. Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά την υγεία και την ευημερία των τοπικών κοινοτήτων. Είναι πολύ σημαντικό, καθώς ο κόσμος ετοιμάζεται να βγει από την πανδημία και το κάνει με αισιοδοξία. Οι Ολυμπιακοί και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες θα είναι το έμβλημα αυτής της αισιοδοξίας και της ελπίδας. Και είναι σημαντικό να διεξαχθούν ομαλά και με ασφάλεια».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.