Μαυρωτάς για αναδιάρθρωση: «Ζητούμενο η βιωσιμότητα των ομάδων»

Δηλώσεις στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ έκανε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στο θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Έτσι, έδωσε μία πρώτη σκέψη για τη μορφή της δεύτερης εθνικής κατηγορίας και για την περίοδο 2021-22, τονίζοντας τα εξής: «Μπορεί να σπάσει σε δύο ομίλους όπως στο παρελθόν. Όλα αυτά θα συζητηθούν στη διαβούλευση. Το μεγάλο ζητούμενο είναι να βρεθεί ο βέλτιστος τρόπος να υπάρξουν δύο κατηγορίες με βιώσιμες ομάδες. Έχετε δίκαιο. Πρέπει να «παντρευτεί» η βιωσιμότητα με τον αριθμό των ομάδων. Αν μπορούμε να σηκώσουμε τόσες ομάδες, έχει καλώς. Υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες με τα μετοχικά κεφάλαια, με τους ελέγχους…»

Επίσης συμπλήρωσε: «Είναι ένα κριτήριο το μετοχικό κεφάλαιο, ώστε να καταλαβαίνεις αν ο άλλος μπορεί να ανταποκριθεί. Πρέπει να υπάρχει κάποιος έλεγχος παραπάνω. Με μία αναδιάρθρωση που δεν θα γίνει σε μία νύχτα, όπως μπορεί να είχε γίνει προηγουμένως, αλλά με μία αναδιάρθρωση, η οποία θα είναι στη διαβούλευση για αρκετές ημέρες, μπορούμε να πετύχουμε ένα πολύ ισορροπημένο αποτέλεσμα. Ο υφυπουργός είναι αρκετά σφιχτός στις ημερομηνίες που βάζει. Δεν θα κρατήσει πάνω από 10 ημέρες η διαβούλευση και μετά παίρνει τον δρόμο του για τις επιτροπές και τη Βουλή».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.