Με δέκα παίκτες και με … VAR πήρε βαθμό ο ΝΠΣ Βόλος

Φάση με πρωταγωνιστή τον Χουάν Γκαρσία

Ο ΝΠΣ Βόλος έπαιξε από τις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με δέκα παίκτες, αλλά κατάφερε να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας από το «Θ. Βαρδινογιάννης» μετά το 1-1 με τον ΟΦΗ στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Οι Κρητικοί είδαν να τους ακυρώνονται τρία γκολ και το μόνο που κατάφεραν ήταν να ισοφαρίσουν με τον Θοράρινσον στο 60’ το γκολ του Κόμπα στο 42’.

Στο πρώτο μέρος τρεις φορές η μπάλα μπήκε στα δίχτυα, αλλά ένα γκολ μέτρησε κι αυτό ήταν του ΝΠΣ Βόλος. Αρχικά στο 23’ και έπειτα στο 33’ δεν μέτρησαν για οφσάιντ τα γκολ των Μαρινάκη και Ντίκο αντίστοιχα μετά και από εξέταση των φάσεων από τον VAR, αλλά αυτό του Κόμπα στο 40’ κατακυρώθηκε.

Ο Αργεντινός είδε την μπάλα να έρχεται σ’ αυτόν από τις διαδοχικές κεφαλιές των Χουάν Γκαρσία και Ντέλετιτς και αφού άδειασε με ωραία ντρίμπλα τον Πασαλίδη, πλάσαρε εύστοχα στη δεξιά του γωνία τον Μπάουμαν για το 0-1. Το τέρμα μέτρησε δύο λεπτά μετά (42’), αφού η φάση εξετάστηκε από τον VAR.

Στο πρώτο μέρος αξίζει να καταγραφούν και οι εντυπωσιακές επεμβάσεις του Κόστιτς σε κόρνερ σε κεφαλιά του Καρώ στο 15’ και τακουνάκι του Μοσκέρα στο 45+2’, αλλά κυρίως η αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Χουάν Γκαρσία στο 45’+1′, με τον Αργεντινό φορ να είναι απρόσεκτος και να κάνει ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Γκλάζερ στον χώρο του κέντρου. Την πρώτη κίτρινη ο παίκτης του ΝΠΣ Βόλος την είχε πάρει στο 19’.

Ο ΟΦΗ μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και με παίκτη παραπάνω έδειχνε απειλητικός, με κύριο εκφραστή τον Μοσκέρα και τελικά στο 60’ ισοφάρισε με ασύλληπτο μακρινό αριστερό σουτ του Θοράρινσον, που έκανε το 1-1.

Στο 69’ ακυρώθηκε γκολ του Μωραΐτη, που έφυγε μόνος σε κόντρα επίθεση και πλάσαρε σωστά τον Μπάουμαν, ωστόσο ο δραστήριος επιθετικός των φιλοξενούμενων είχε φύγει από αντικανονική θέση.

Στο 76’ ο Αμπάντα πήγε να κάνει ό,τι και ο Θοράρινσον, να σκοράρει δηλαδή με το αριστερό με σουτ από το ίδιο περίπου σημείο, αλλά με φοβερή απόκρουση ο Κόστιτς απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στο 89’ ακυρώθηκε και τρίτο γκολ για τον ΟΦΗ, που έβαλε ο Μεγιάδο. Ο μέσος του ΟΦΗ με δεξί σουτ από το ημικύκλιο νίκησε τον Κόστιτς, που βρήκε την μπάλα, αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει την πορεία της στα δίχτυα. Τελικά μετά από έξι σχεδόν λεπτά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ του Ντίκο, που θεωρήθηκε ότι επηρέαζε τη φάση, τη στιγμή που ο Σιέλης είχε διώξει αρχικά με το κεφάλι.

Ο Λάρσον στο ίδιο λεπτό, το 97ο, έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες. Στην πρώτη περίπτωση σούταρε μέσα από την περιοχή με το δεξί, αλλά ενώ φαινόταν ότι ο Κόστιτς δεν θα μπορούσε να φτάσει στην μπάλα, ο Ασλανίδης έσωσε την ομάδα του με προβολή, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο δεξιός μπακ του ΟΦΗ σούταρε με το αριστερό εκτός περιοχής ελάχιστα μακριά από το δεξί δοκάρι.

Τελικά το 1-1 έμεινε μέχρι το 102′ και η αναμέτρηση στο ντεμπούτο του Ανχελ Λόπεθ δεν ανέδειξε νικητή.

ΟΦΗ (Νταμπράουσκας): Μπάουμαν, Καρώ, Πασαλίδης, Θοράριρσον, Μαρινάκης, Αμπάντα (77’ Νέιρα), Μεγιάδο, Γκλάζερ, Γκαγιέγκος (46’ Φελίπε), Μοσκέρα (62’ Ριέρα), Ντίκο

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Λόπεθ): Κόστιτς, Άλχο (80’ Ασλανίδης), Σιέλης, Καλογερόπουλος, Λούνα, Μπαριέντος, Τσοκάνης (80’ Γκλάβτσιτς), Ντέλετιτς (58’ Μύγας), Κίτσος (46’ Μωραΐτης), Κόμπα (62’ Κορνέτ), Χουάν Γκαρσία.

απόδοση: magnesiasports

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.