Με σόου Εμπαπέ η Γαλλία 4-3 την Αργεντινή

Σε ένα ματς που θα θυμούνται για πολλά χρόνια οι ποδοσφαιρόφιλοι όλοι του πλανήτη, η Γαλλία νίκησε με 4-3 την Αργεντινή και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Γάλλους ο Εμπαπέ, που κέρδισε ένα πέναλτι και έβαλε δύο γκολ, αποτελώντας τον πρώτο παίκτη που μετά τον Πελέ που σε εφηβική ηλικία σκοράρει δύο γκολ σε ένα ματς Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το πρώτο μέρος

Στο 9’ ο Γκριεζμάν εκτέλεσε απευθείας το φάουλ με το αριστερό, που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αρμάνι. Δύο λεπτά αργότερα ο Εμπαπέ πήρε την μπάλα πίσω από το κέντρο, ξεκίνησε μια τρελή κούρσα, μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε καθαρά από τον Ρόχο, που τον έσπρωξε από πίσω. Ο Γκριεζμάν από την άσπρη βούλα σούταρε στο κέντρο της εστίας, ο Αρμάνι έπεσε στην αριστερή του γωνία κι έτσι έγινε το 1-0.

Στο 41’ Ο Μπανέγα έστρωσε στον Ντι Μαρία, οποίος έπιασε έναν κεραυνό αρκετά μέτρα εκτός περιοχής και έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι για το 1-1.

Απίθανο το δεύτερο μέρος

Τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους (48’) μετά την εκτέλεση φάουλ του Μπανέγα από τα αριστερά, δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν οι Γάλλοι, η μπάλα έφτασε απέναντι στον Μέσι, που έκανε ένα γύρισμα και ο Μερκάδο με ένα ενστικτώδες πλασέ που πιο πολύ έμοιαζε με κόντρα έδωσε το προβάδισμα στην Αργεντινή με τυχερό τρόπο.

Στο 56′ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τη Γαλλία για το 2-2. Από ασυνεννοησία των Αρμάνι – Φάτσιο μέσα στην περιοχή, ο Γκριεζμάν επωφελήθηκε, προσπάθησε να πλασάρει σε κενή εστία, αλλά τον πίεσαν οι δύο αντίπαλοί του και η προσπάθειά του κατέληξε εκτός εστίας.

Τελικά, ένα λεπτό μετά η Γαλλία έφερε το ματς στα ίσια. Στο 57’ λοιπόν έγινε το γύρισμα του Ερνάντες από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους και έφτασε έξω από τη μεγάλη περιοχή, απ’ όπου ο Παβάρ με ένα εκπληκτικό σκροπ σουτ σημάδεψε σωστά στο πλαϊνό δεξί δίχτυ του Αρμάνι για το 2-2.

Η Γαλλία πατούσε πλέον πολύ καλύτερα στο γήπεδο και στο 64’ από σέντρα του Ερνάντες από τα αριστερά, η αργεντίνικη άμυνα δεν μπορεί να απομακρύνει, η μπάλα φτάνει στον Εμπαπέ, ο οποίος άδειασε με προσποίηση τον Πέρες και εκτέλεσε από κοντά τον Αρμάνι, που ευθύνεται για το γκολ.

Οι Γάλλοι πέτυχαν το νικητήριο, όπως αποδείχθηκε, τέρμα τους στο 68’, βγαίνοντας στην κόντρα και αλλάζοντας την μπάλα με εκπληκτικό τρόπο. Ο Ματουϊντί πάσαρε στον Ζιρού, που έδωσε με τη μία κάθετα στον Εμπαπέ και εκείνος, έχοντας κάνει την κίνηση στην περιοχή, δε δυσκολεύτηκε να σκοράρει με διαγώνιο πλασέ για το 4-2. Στο 70′ λίγο έλειψε να γίνει και το 5-2 μετά το σουτ του Ζιρού μέσα από την περιοχή, που πήγε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Η Αργεντινή έκανε την απέλπιδα προσπάθεια στο τελευταίο δεκάλεπτο και στο 85’ ο Μέσι  έκανε θαυμάσια ατομική προσπάθεια, αλλά στο τέλος σούταρε με το κακό δεξί του πόδι, με συνέπεια ο Γιορίς ναν μπλοκάρει χωρίς δυσκολία. Το 4-3 ήρθε στο 92’ με καρφωτή κεφαλιά του Αγουέρο μετά από γλυκιά σέντρα του Μέσι από τον άξονα, αλλά μέχρι τη λήξη δεν άλλαξε κάτι και η Γαλλία έγινε η πρώτη ομάδα που πήρε τη πρόκριση για τους οκτώ, με το τελικό σκορ ίσως να κολακεύει την Αργεντινή με βάση τη συνολική εικόνα των δύο ομάδων.

ΓΑΛΛΙΑ: Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερνάντες, Καντέ, Ματουϊντί (75’ Τολισό), Πογκμπά, Εμπαπέ (89’ Ταουβέν), Γκριεζμάν (83’ Φεκίρ), Ζιρού

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Αρμάνι, Ταλιαφίκο, Μερκάδο, Οταμέντι, Ρόχο (46’ Φάτσιο), Μπανέγα, Μαστσεράνο, Πέρες (66’ Αγουέρο), Ντι Μαρία, Παβόν (75’ Μέζα), Μέσι

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.