Και με Βούλα Τσιαμήτα και Σπύρο Βασδέκη η εκδήλωση του στίβου της Νίκης

Σπουδαίες παρουσίες από τον Βολιώτη και τη Βολιώτισσα πρωταθλήτρια εκτός της Σοφίας Σακοράφα

Δεν θα είναι μόνο η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και σπουδαία αθλήτρια του ακοντισμού, Σοφία Σακοράφα, που θα δώσει το παρών στην κοπή πίτας του τμήματος στίβου της Νίκης Βόλου το ερχόμενο Σάββατο 24 Φεβρουάριου και ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Volos Palace.

Εκεί θα είναι αποδεχόμενοι την πρόσκληση του βολιώτικου συλλόγου, και δύο σπουδαίοι πρωταθλητές από τον Βόλο, η Βούλα Τσιαμήτα και ο Σπύρος Βασδέκης.

Η Βούλα Τσιαμήτα (γεννημένη στις 10 Μαρτίου 1972) αγωνιζόταν στο άλμα εις μήκος και το άλμα εις τριπλούν.  Σημαντικός σταθμός στην καριέρα της υπήρξε η συνεργασία της με τον προπονητή των αλμάτων, Γιώργο Πομάσκι. Το 1999, γνώρισε τη μεγαλύτερη επιτυχία της, αφού στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Σεβίλλη κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν με άλμα 14,88 μ. Αυτό υπήρξε και το εθνικό ρεκόρ μέχρι το 2004, όταν η πρωταθλήτρια Πηγή Δεβετζή το κατέρριψε με άλμα στα 15,32 μ., στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα.

Το προσωπικό της ρεκόρ στο άλμα εις μήκος είναι 6,93 μ. και επιτεύχθηκε τον Αύγουστο του 1999 στην Πάτρα. Αυτό την τοποθετεί δεύτερη στη λίστα των κορυφαίων όλων των εποχών, πίσω μόνο από τη Νίκη Ξάνθου.

Σπύρος Βασδέκης (γεννημένος στις 23 Ιανουαρίου 1970) είναι  αδελφός της παλιάς πρωταθλήτριας του στίβου, Όλγας Βασδέκη.

Κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του 1993. Τερμάτισε 10ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1993, 3ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου του 1996 και 8ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου το 1997.

Με νέο πανελλήνιο ρεκόρ, 8,10 μ, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο 4ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξήχθη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, τον Φεβρουάριο 1997.

Το καλύτερο άλμα της καριέρας του στο μήκος είναι 8,19 μ, άλμα το οποίο επιτεύχθηκε τον Ιούλιο 1995 στη Βουδαπέστη. Αυτή η επίδοση τον κατατάσσει πέμπτο μεταξύ των Ελλήνων πρωταθλητών του μήκους, όλων των εποχών, πίσω από τον Λούη Τσατούμα, τον Μιλτιάδη Τεντόγλου, τον Κωνσταντίνο Κουκόδημο και τον Δημήτρη Φιλίνδρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.