Μέχρι 31 Δεκεμβρίου η εγγραφή στο Μητρώο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Συνεχίζεται η διαδικασία εγγραφής των αθλητικών σωματείων στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με την περιοχή της Μαγνησίας και των Σποράδων να αριθμεί μέχρι σήμερα Tρίτη 29 Δεκεμβρίου συνολικά 55 εγγεγραμμένα σωματεία.

Από την περασμένη Δευτέρα μάλιστα εμφανίζονται δύο οι πιο πρόσφατα ολοκληρωμένες εγγραφές αυτή του ΑΣ ατόμων με κινητικές δυσκολίες «Οι Αργοναύτες» και αυτή της Ακαδημίας Βαρέων Αθλημάτων Βόλου «Ολυμπιονίκης», ενώ στις 26 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε η εγγραφή του Σκοπευτικού Συλλόγου Βόλου.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής ισχύοντα, η διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου ενώ μέχρι την 22η Ιανουαρίου 2021, θα επιτρέπονται μόνο συμπληρώσεις των υποβληθέντων αιτήσεων και δεν θα είναι δυνατή η υποβολή νέων αιτήσεων. Όσα σωματεία δεν ολοκληρώσουν εγκαίρως την κατάθεση της αίτησης πάντως θα έχουν σημαντικά προβλήματα.

Όπως έχει προαναφέρει το «Magnesiasports», aπό τη μία κρατική επιχορήγηση δεν έχει σε καμία περίπτωση, ούτε από την κεντρική Πολιτεία ούτε και από Δημοτικές ή Περιφερειακές Αρχές. Από την άλλη δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις και σίγουρα δεν είναι πολλοί οι σύλλογοι που έχουν δικά τους γήπεδα, ανοιχτά ή κλειστά. Εφόσον δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν δημόσια γήπεδα πώς θα πραγματοποιούν προπονήσεις και αγώνες; Πώς θα χρησιμοποιούν χώρους για τις προπονήσεις των ακαδημιών; Δικαίωμα ψήφου στις εκλογές από εκεί και πέρα δεν θα έχουν ούτε κατά διάνοια.

Oι πιέσεις πάντως για να δοθεί εκ νέου παράταση δεν λείπουν προς την πλευρά του Υφυπουργού αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με αφορμή μάλιστα και τη συνέχιση του lockdown. Πάντως τα νούμερα δεν είναι σε καμία περίπτωση ικανοποιητικά, αφού για παράδειγμα σε Μαγνησία και Σποράδες μόλις οκτώ σύλλογοι συμπεριλαμβάνονται στη σχετική λίστα για το άθλημα του ποδοσφαίρου, ενώ εννέα εντάσσονται στην κατηγορία του μπάσκετ.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.