«Μετωπική» Σλούκα με Αγγελόπουλους και Μπαρτζώκα

Ο Κώστας Σλούκας ξέσπασε μετά το τέλος του πέμπτου τελικού, όπου σφραγίστηκε η κατάκτηση του πρωταθλήματος απ’ τον Παναθηναϊκό. Ο αρχηγός των Πρασίνων, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι πήρε τη μεγάλη και δύσκολη απόφαση να αλλάξει στρατόπεδο αφήνοντας τους ερυθρόλευκους για το τριφύλλι, μίλησε για την απαξίωση που ένιωσε απ’ τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός Γιώργο και Παναγιώτη Αγγελόπουλο και τον προπονητή Γιώργο Μπαρτζώκα.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά την τοποθέτηση του Εργκίν Αταμάν, ο Κώστας Σλούκας δήλωσε:

«Όλο το χρόνο λοιδορήθηκα. Ειπώθηκαν πολύ βαριές κουβέντες. Μου αρέσει να μιλάω στο γήπεδο, όπως είδαμε σήμερα. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για την αλαζονεία, τον μη σεβασμό, την απαξίωση που μου έδειξαν οι κύριοι Αγγελόπουλοι και ο κύριος Μπαρτζώκας. Μου άνοιξαν μία πόρτα, του Παναθηναϊκού. Είδα κόσμο διψασμένο, που πίστεψε σε εμένα από την πρώτη στιγμή. Τι μπορώ να κάνω, τι μπορώ να καταφέρω. Με στήριξαν σε δύσκολες στιγμές.

Έζησα φέτος στιγμές που ούτε είχα ονειρευτεί. Ο κόσμος με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή, η μεγαλύτερη δικαίωση είναι αυτή. Επαναλαμβάνω, πέρασα δύσκολα όλον τον χρόνο, απάντησα στο γήπεδο με την ομάδα μου. Αυτή η πρόταση υπάρχει τα τελευταία 10 χρόνια. Ο κ. Γιαννακόπουλος με εμπιστεύεται εδώ και 10 χρόνια. Από σεβασμό και στον Ολυμπιακό δεν τον άκουγα. Το έκανα, είμαι απόλυτα δικαιωμένος, ευχαριστώ τον Θεό που με φώτισε. Οι στιγμές με τους συμπαίκτες μου, με τον πρόεδρο, με τον coach, θα μείνουν χαραγμένες βαθιά στην καρδιά μου. Ευχαριστώ όλους. Η χρονιά θα μείνει στην ιστορία, για πάντα. Ήταν η πιο μάγκικη χρονιά.

Η χρονιά είναι από τις πιο επιτυχημένες για τον Παναθηναϊκό. Ο τρόπος που ήρθαν οι τίτλοι, τη βάζει αρκετά ψηλά. Προφανώς αυτό έγινε με την έλευση του coach που έχει νοοτροπία νικητή, αισιοδοξία, είναι φιλόδοξος και είδατε τι κατάφερε.

Το ίδιο κι εγώ, είμαι πολύ φιλόδοξος, έχω κίνητρο. Ο Ναν, ο Γκραντ, ο Λεσόρ, ο Παπαπέτρου, όλοι έδωσαν και την ψυχή τους. Όλο τον χρόνο επέλεξα να μη μιλήσω, δεν μου άρεσε να μιλάω. Ακούστηκαν πολλά, ανακρίβειες, μέχρι και για τον πεθαμένο πατέρα μου και για την ανατροφή μου. Τελειώνει μία φανταστική χρονιά, είμαι πάρα πολύ περήφανος. Ώρα να ξεκουραστούμε.

Εγώ δεν επηρεάζομαι, εμένα με νοιάζει η άποψη του coach και λίγων φίλων μου και της οικογένειάς μου. Δουλεύω με το κεφάλι κάτω. Άλλαξα ομάδα, συμπαίκτες, προπονητές, παρκέ, γήπεδο, είχα και τραυματισμούς αλλά βρήκαμε τους ρόλους μας. Στο 0-2, μας είπε την Παρασκευή το βράδυ θα είμαστε πρωταθλητές.

Πιστεύω πολύ στη μοίρα, πιστεύω πολύ στο πεπρωμένο, ήταν γραφτό να ζήσω αυτές τις στιγμές με τον Παναθηναϊκό. Πιστεύω πραγματικά στη δουλειά, αλλά νομίζω ότι ο coach ήταν αυτός που μου έβγαλε τον καλύτερο μπασκετικό εαυτό. Έχω αυτοπεποίθηση, αλλά ο coach Αταμάν έβαλε το λιθαράκι για να δείτε αυτά που είδατε στο γήπεδο. Το να βάλω 30 στον τελικό με τον Ολυμπιακό ή 25 στον τελικό της EuroLeague, ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα.

Είμαι πολύ προβληματισμένος και στενοχωρημένος, κυρίως από συμπεριφορές παικτών που πιθανώς θα είμαστε συμπαίκτες στην Εθνική. Δεν επιτίθεμαι κυρίως σε Έλληνες. Τον Κάνααν δεν τον ανταγωνίζομαι. Προφανώς με πειράζουν συμπεριφορές από παίκτες που θα είμαστε μαζί μετά από 4-5 ημέρες. Υπήρξαν κι άλλες δηλώσεις πριν από μερικούς μήνες, έχω στο κινητό μου αρκετά μηνύματα απολογητικά. Προφανώς είμαι εύκολος στόχος στον κόσμο του Ολυμπιακού, αλλά το μήνυμα το απολογητικό είναι προσωπικό.

Δεν έχω προκαλέσει κανέναν, είμαι καθαρός, στο γήπεδο δεν προκαλώ, αλλά αν με προκαλέσουν έχω κι εγώ εγωισμό. Δεν ασχολούμαι. Και θα σας πω και κάτι άλλο. Η Εθνική για εμένα δεν είναι μία απόφαση, μία αγάπη. Εθνική ήμουν από τα 11, με έπαιρνε ο μπαμπάς μου στα κλιμάκια να φορέσω μπλουζίτσα μπλε από τα 11. Καταλαβαίνω τι σημαίνει Εθνική, είναι πολύ στενάχωρα αυτά που έχουν γίνει στους τελικούς. Η απογοήτευσή μου είναι πολύ μεγάλη.

Επιτρέψτε μου να αφιερώσω σε ένα πρόσωπο που χάθηκε από την οικογένεια του Παναθηναϊκού, τον Πάρη Δερμάνη. Ήταν εδώ τα καλοκαίρια, ήταν δίπλα και στην Εθνική. Είναι πολύ δύσκολες οι στιγμές για όλους μας, η υπόσχεσή μας είναι ότι θα στηρίξουμε τη γυναίκα και το παιδάκι του. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε. Πίναμε καφέ στη σειρά με τη Μακάμπι. Θέλω να το αφιερώσω και στον γιο μου που γεννήθηκε πριν από πέντε ημέρες και μου έφερε τύχη».

Ο Εργκίν Αταμαν αστειεύτηκε λέγοντας πως του χρόνου θα έρχεται συνέχεια με τον Σλούκα στις συνεντεύξεις και πρόσθεσε: «Πιστεύω σε εμένα, στον πρόεδρο, στην ομάδα. Όλοι μαζί το κάναμε αυτό. Ο κ. Γιαννακόπουλος έκανε εξαιρετική δουλειά. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους. Στον Χρήστο Σερέλη που είναι εξαιρετικός προπονητής. Μαγική σεζόν. Ξεκινήσαμε το 2023 από στο μηδέν και το 2024 τα κερδίσαμε όλα».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.