Μυθικός και ανεπανάληπτος Ολυμπιακός, πέρασε στον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ

Νικώντας με 2-0 την Αστον Βίλα στην έδρα του

Ο Ολυμπιακός έγινε η δεύτερη ελληνική ομάδα που φτάνει σε ευρωπαϊκό τελικό μετά την πορεία του Παναθηναϊκού στο Γουέμπλεϊ το 1971 και μπορεί να ονειρεύεται την κούπα. Μπορεί να ονειρεύεται ότι θα κατακτήσει τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο ελληνικής ομάδας σε συλλογικό επίπεδο. Απέναντί του θα βρει στον τελικό που θα γίνει στις 29 Μαΐου επί ελληνικού εδάφους, στην OPAP Arena, την ιταλική Φιορεντίνα.

Ο Ολυμπιακός επέβαλε το δικό του παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης» απέναντι στην αγγλική ομάδα, η οποία παρά την κατοχή της μπάλας (20-80% έφτασε στο πρώτο μέρος και 30-70% σε όλο το ματς) ήταν ως επί το πλείστον ακίνδυνη.

Έτσι, η αποτελεσματική ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ με μια αψεγάδιαστη εμφάνιση σε συνδυασμό με το 2-4 του Βίλα Παρκ, προκρίθηκε στον τελικό με συνολικό σκορ το ασύλληπτο 6-2!

Ο πολύπειρος Βάσκος τεχνικός έστησε μαεστρικά την ομάδα του για δεύτερο σερί ματς απέναντι σε έναν σύλλογο που φιγουράρει στην τέταρτη θέση της Premier League και που διαθέτει έναν πολυνίκη προπονητή (κάτοχο τεσσάρων Europa League), όπως είναι ο Ουνάι Έμερι αλλά και ένα ρόστερ σπουδαίων και πανάκριβων παικτών.

Με 12ο παίκτη τον κόσμο του που γέμισε ασφυκτικά το Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός έγραψε μια ολόχρυση σελίδα στην ευρωπαϊκή ιστορία του, που ακόμα δεν έχει τελειώσει…

Η εξέλιξη του ματς

Παρά τη μεγάλη πίεση που προσπάθησε να βάλει στον Ολυμπιακό η Άστον Βίλα, οι ερυθρόλευκοι όχι μόνο αμύνθηκαν αποτελεσματικά, αλλά βρήκαν πολύ γρήγορα κι ένα πολύτιμο γκολ. Στο 10′ ο Ποντένσε έβγαλε πανέξυπνη πάσα στο Κίνι που έκανε το ανέβασμα και σέντραρε για τον Ελ Κααμπί, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με το δεξί γράφοντας το 1-0.

Η Άστον Βίλα διατήρησε την κατοχή της μπάλας αλλά ουσιαστικά δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Ολυμπιακό όσο κι αν προσπάθησε. Αντιθέτως, οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να πετύχουν το 2-0 στο 37′ με πλασέ του Φορτούνη, το οποίο απέκρουσε ο Μαρτίνες.

Κι όταν όμως κατόρθωσε η Άστον Βίλα να πλησιάσει στην περιοχή του Ολυμπιακού, ο Τζολάκης ήταν σε ετοιμότητα, αποκρούοντας εντυπωσιακά το σουτ του Μπέιλι στο 45+4′ και διατηρώντας το 1-0 υπέρ των Πειραιωτών.

Στο δεύτερο ημίχρον, μολονότι θα περίμενε κανείς ότι η Άστον Βίλα θα είχε μεγαλύτερη ορμή και περισσότερη επιθετικότητα στην προσπάθειά της να κυνηγήσει την ανατροπή, ο Ολυμπιακός της έκοψε την όρεξη.

Οι Πειραιώτες κυριάρχησαν στο γήπεδο και συνέχισαν να είναι άψογοι τακτικά, αποτρέποντας κάθε υποσχόμενη επίθεση των Άγγλων. Υπό αυτό το πρίσμα, η ομάδα του Μεντιλίμπαρ ήταν ανώτερη και έλεγξε τον ρυθμό οδεύοντας με ασφάλεια προς την πρόκριση.

Η μαχητικότητα και το πάθος των παικτών του Ολυμπιακού ήταν άνευ προηγουμένου. Οι Πειραιώτες έμπαιναν στις μονομαχίες με τρομερό πάθος, μην αφήνοντας περιθώριο αντίδρασης στους «χωριάτες» που εξουδετερώθηκαν πλήρως.

Και στο 79′ ο Ελ Κααμπί υπέγραψε το ερυθρόλευκο έπος με το δεύτερο προσωπικό του γκολ και το 32ο στη σεζόν. Ο Τζολάκης έβγαλε την ασίστ (!) με μακρινή μπαλιά, ο Μαροκινός κινήθηκε στο όριο, βγήκε απέναντι απ’ τον Μαρτίνες και έγραψε το 2-0.

Ήταν μια τέλεια παράσταση από την ομάδα του Μεντιλίμπαρ, που μπορεί να ονειρεύεται το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο ελληνικής ομάδας σε συλλογικό επίπεδο!

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ροντινέι, Κίνι (77′ Αποστολόπουλος), Ρέτσος, Κάρμο, Έσε, Ιμπόρα (73′ Όρτα), Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε (63′ Μασούρας), Ελ Κααμπί.

Άστον Βίλα: Μαρτίνες, Κας, Κάρλος (65′ Ιρογκμπουνάμ), Τόρες, Ντιν, Κόνσα, ΜακΓκίν, Μπέιλι, Ντάγκλας Λουίζ, Ντιαμπί (58′ Ντουράν), Γουότκινς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.