Να κάνουν και στα άλλα ματς ό,τι έκαναν με την Αγχίαλο

Ήταν φανερό πως έπειτα από την ισοπαλία με τη Σκιάθο ο Ολυμπιακός Βόλου ήθελε να ξεσπάσει και οι ποδοσφαιριστές του να κλείσουν τα στόματα όσων τους αμφισβήτησαν και δικαίως μετά από μία γκέλα ολκής.

Ετσι λοιπόν την «πλήρωσε» η ελλιπής Αγχίαλος, που δέχθηκε οκτώ γκολ (0-8) από τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι δεν λέγανε με τίποτα να σταματήσουν να σκοράρουν, επιδιώκοντας να φτάσουν σε ένα όσο το δυνατόν πιο μεγάλο σκορ, που ήταν και το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα.

Αντίθετα, στο ματς του πρώτου γύρου με την ίδια αντίπαλο οι παίκτες του Στέλιου Αρσένου ήταν φανερό ότι κατέβασαν νωρίς ταχύτητα, έχοντας διαμορφώσει ως το 27’ το 3-0 και απλώς είχαν πετύχει και ένα τέταρτο τέρμα στο 91’.

Ο Ολυμπιακός Βόλου, που από το 22’ έως είχε έξι διαφορετικούς σκόρερ, με τους Τασιούλη και Κ.Σ. Καμπέρη να πετυχαίνουν από δύο γκολ και από ένα οι Νούσιος, Παπαδήμος, Γκαλίτσιος και Κούλπας, έπαιξε με ένα επιθετικό 3-5-2, δοκιμάζοντας έναν καινούργιο σχηματισμό που του βγήκε.

Ο Σταυράκης ήταν στο τέρμα, η τριάδα στην άμυνα που συνεχώς συμμετείχε στην ανάπτυξη του παιχνιδιού αποτελούνταν από τους Κούλπα, Γκαλίτσιο και Παπακώστα από τα δεξιά στ’ αριστερά, όλη την πλευρά είχαν ο Κακάμης και ο Σκοπελίτης, ενώ οι Θ. Κυρίτσης, Καμπέρης και Τασιούλης τοποθετήθηκαν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τους Νούσιο και Αναστασίου να συνθέτουν το επιθετικό δίδυμο.

Πέρα από συστήματα και διατάξεις, αυτό που κρατούν άπαντες είναι η νοοτροπία που έδειξαν και όλοι κατανόησαν ότι αυτό που έκαναν με την Αγχίαλο, δηλαδή να καθαρίζουν τα ματς νωρίς και να μη δίνουν δικαιώματα, θα πρέπει να το κάνουν σε όλα τα παιχνίδια.

Χρήστος Θανασούλης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.