23χρονος χάνει τους αγώνες μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου για δύο χρόνια

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8 μηνών και περιορισμούς για γροθιά σε νεαρό

Τους αγώνες της ομάδας του θα χάσει για δύο χρόνια ένας 23χρονος φίλαθλος της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου, καθώς για αυτό το διάστημα θα τους παρακολουθεί από το σπίτι του ή από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, λόγω γροθιάς που έριξε στο πρόσωπο ενός 21χρονου, έξω από το ΕΑΚ Βόλου.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με ένα έτος αναστολή και το δικαίωμα άσκησης έφεσης, αναγνωρίζοντας του το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας (άρθρο 133 του Π.Κ.). Ωστόσο επειδή είναι υπότροπος και έχει καταδικαστεί άλλες δύο φορές για παράβαση του αθλητικού νόμου, θα αναγκαστεί για έναν χρόνο να μένει στο σπίτι του τα Σαββατοκύριακα και για έναν ακόμη χρόνο, να μεταβαίνει στο Α.Τ. της περιοχής του, ή σε χώρο που εποπτεύεται από τις Αρχές, δύο ώρες πριν από τα ματς της ομάδας, στη διάρκεια του αγώνα, αλλά και δύο ώρες μετά τη λήξη!

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 19 Νοεμβρίου του 2016 έξω από το κλειστό γυμναστήριο του ΕΑΚ στο Βόλο, όταν στο ημίχρονο του αγώνα μπάσκετ μεταξύ του Ολυμπιακού Βόλου και της Νίκης Βόλου, ο 23χρονος επιτέθηκε αναίτια κατά του 21χρονου που τότε ήταν 17 ετών, ρίχνοντας του γροθιά στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να του σπάσει τη μύτη!

Το θύμα έπεσε κάτω στο πεζοδρόμιο και χρειάστηκε να κληθεί ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο του Βόλου, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, λόγω των σωματικών κακώσεων που του προκάλεσε ο δράστης. Στο επεισόδιο ενεπλάκησαν και άλλα άτομα που επιτέθηκαν στο θύμα, αλλά μετά από λίγο τράπηκαν σε φυγή.

Ο 23χρονος είδε το νεαρό στην καντίνα έξω από το κλειστό την ώρα που ο αγώνας είχε ημίχρονο, το θύμα απλά βρισκόταν εκεί με τον πατέρα του και δεν είχε σχέση με τον αγώνα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο οπαδός του Ολυμπιακού είχε στην “πλάτη του” άλλες δύο καταδίκες για παραβάσεις του νόμου περί αθλητισμού.

Στην απολογία του στο Δικαστήριο ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως ο πατέρας του θύματος τον είχε συκοφαντήσει στον εργοδότη του και έτσι αυτός μόλις τον είδε με τον γιο του, επιχείρησε να του ζητήσει το λόγο. Έτσι κουβέντα στη κουβέντα, “άναψαν τα αίματα”, και πιάστηκαν στα χέρια.

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, στην αγόρευση του ανέφερε πως ένα μήνα πριν την επίθεση, το θύμα πέρασε έξω από σύνδεσμο του Ολυμπιακού Βόλου στην οδό Αναλήψεως, φορώντας μπλούζα με διακριτικά άλλης ομάδας, με ορισμένους που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή μέσα στο σύνδεσμο να του ζητάνε να τη βγάλει, ή να μην ξαναπεράσει από το σημείο.

Ο δικηγόρος κατέθεσε ότι ο 21χρονος είχε στοχοποιηθεί από τους συγκεκριμένους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού. Η απόφαση του Δικαστηρίου έρχεται λίγες ημέρες μετά από μια παρόμοια του Μονομελούς, όπου ένας 19χρονος ντελιβεράς θα πρέπει σε κάθε αγώνα του Ολυμπιακού Βόλου, να παρουσιάζεται στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του, ή σε χώρο που εποπτεύει η αστυνομία, δύο ώρες πριν την έναρξη της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης, να παραμείνει εκεί κατά την διάρκεια της, αλλά και δύο ώρες μετά την λήξη του ματς, λόγω της συμμετοχής του σε εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, σε ποδοσφαιρικό αγώνα Ολυμπιακού και Νίκης το 2014.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.