Νίκη επί της Γεωργίας για την Εθνική, που τη θέτει επικεφαλής ομίλου στην Κίνα

Η Εθνική είπε αντίο στη, σχεδόν μόνιμη, έδρα της το Ηράκλειο, όπως την είχε συνηθίσει. Οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου παίζοντας σοβαρά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα νίκησαν τη Γεωργία του Ηλία Ζούρου με 81-69. Με αυτή τη νίκη εκτός δραματικού απροόπτου της εξασφαλίζει τον δεύτερο στόχο.

Ο πρώτος της πρόκρισης είχε επιτευχθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Τιφλίδα και πλέον το ζητούμενο είναι να βρεθεί η Εθνική επικεφαλής ομίλου για το Παγκόσμιο της Κίνας στην κλήρωση του Μαρτίου.

Το εντυπωσιακό ρεκόρ 10-1, στο οποίο έχει φτάσει πλέον, την έχει ανεβάσει κατακόρυφα στην παγκόσμια κατάταξη και είναι πιθανό ακόμα και με ήττα το Σάββατο στη Γερμανία να μην… ενοχληθεί. Σε αυτό το παιχνίδι θα παιχτεί η πρωτιά του ομίλου, με την Εθνική να έχει πλέον και δικαίωμα για ήττα επτά πόντων μετά τη χθεσινή ήττα της Γερμανίας στο Ισραήλ, όμως η κατάταξη του ομίλου είναι για το γόητρο, αφού οι νίκες είναι που πριμοδοτούν  θέσεις στο ranking.

ΕΛΛΑΔΑ (Σκουρτόπουλος): Χρυσικόπουλος, Κόνιαρης 11 (3), Αθηναίου 12 (2), Μπουρούσης 9 (2), Μαργαρίτης 6, Κακλαμανάκης , Μποχωρίδης 13 (1), Βασιλόπουλος 15 (2), Μαυροειδής, Γκίκας 8 (2), Σαλούστρος 4, Κασελάκης 3 (1)

ΓΕΩΡΓΙΑ (Ζούρος): Αντρονικασβίλι 4, Τσιντσάτζε 5, Σερμαντίνι 26, Σανάντζε 6 (2), Μπερισβίλι 10 (2), Μποκοϊσβίλι, Ντβαλισβίλι, ΜακΦάντεν 18 (3), Πκακάτζε, Λονταρίτζε

Δραματικό φινάλε στον όμιλο

Το φινάλε του ομίλου μπορεί για την Ελλάδα να μην έχει άγχη πρόκρισης, αλλά θα είναι συναρπαστικό για την τρίτη και τελευταία θέση που οδηγεί στην Κίνα μετά τα χθεσινά αποτελέσματα. Η Σερβία… κατάφερε, έχοντας μάλιστα στην σύνθεσή της και τον Μίλος Τεόντοσιτς να χάσει στο Ταλίν από την αδύναμη Εσθονία με 71-70, το Ισραήλ νίκησε στο Τελ Αβίβ την Γερμανία με 81-77 και την τελευταία αγωνιστική ο αγώνας Σερβία – Ισραήλ αποκτά χαρακτήρα τελικού πρόκρισης, αλλά έχει σημασία και το Γεωργία – Εσθονία, αφού μπορεί να φέρει τριπλή ισοβαθμία και να παίξουν ρόλο οι πόντοι!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.