Νίκη – Ρόδος 1-2: Άξια της μοίρας της!

Η Νίκη Βόλου έγινε… ιδανική αυτόχειρας απέναντι στη Ρόδο και αντί να προηγηθεί στο σκορ, αφού ο Ροχάνο έχασε πέναλτι στο 88′ και ενώ οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες, είδε τον Μαρτσάκη στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης να παραβιάζει την εστία του Περιστερίδη και να διαμορφώνει το τελικό 1-2 σε βάρος των «κυανόλευκων».

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε σε χαμηλό τέμπο με πολλές διακοπές και χωρίς πολλές φάσεις, μόλις δυο και για το συγκρότημα του Στάικου Βεργέτη.

Η πρώτη ευκαιρία για τη Νίκη ήρθε στο 7ο λεπτό. Ο Ροχάνο πήρε την μπάλα από πολύ πίσω, την κουβάλησε ως την αντίπαλη περιοχή, πέρασε τον Καψάλη αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πίτκα.

Η Νίκη απείλησε στο 31′, με τον Κρουθ να εκτελεί απευθείας το φάουλ που κέρδισε ο Τζοβάρας, έπειτα από μαρκάρισμα του Σουλάι. Το χτύπημα του Ισπανού ήταν καλό, αλλά πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενουμένων.

Άλλαξε άρδην η εικόνα του ματς, «ψυχρολουσία» στο φινάλε

Το δεύτερο 45λεπτο δεν θύμισε σε τίποτα το πρώτο, με άφθονες φάσεις να έρχονται μπροστά από τις δύο εστίες και από τους δύο μονομάχους.

Με το… καλησπέρα του δευτέρου ημιχρόνου οι «κυανόλευκοι» έχασαν μια καλή στιγμή. Ο Τζοβάρας υποδέχθηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή από τον Μέτσε, αλλά το σουτ του πρώτου πέρασε λίγο άουτ.

Στο 49′ η Νίκη Βόλου έκανε το 1-0. Ο Ροχάνο κέρδισε την μπάλα στα πλάγια από τον Πεχλιβανόπουλο, έκανε τη σέντρα για τον Τζοβάρα, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και ο επερχόμενος Μέτσε, προ κενής εστίας, έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα της Μαγνησίας.

Η Ρόδος λίγο έλειψε να εκμεταλλευτεί τα πανηγύρια από το γκολ των γηπεδούχων και είχε και αυτή δοκάρι σε σουτ που επιχείρησε ο Μακρής λίγο έξω από την περιοχή στο 51ο λεπτό. Η τροχιά της μπάλα δεν ήταν ανάλογη με το τέρμα της Νίκης και δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί κάποιος «Ροδίτης» το «ριμπάουντ».

Στο 58′ ήρθε άλλη μια κλασική τελική για την ομάδα του Στάικου Βεργέτη με τον Κρουθ. Ο αρχηγός της Νίκης βγήκε τετ α τετ με τον Πίτκα, αλλά το πλασέ που επιχείρησε δεν ήταν καλό και ο έμπειρος κίπερ των φιλοξενουμένων απέτρεψε την ισοφάριση.

Στο 62′ ήρθε ανέλπιστα η ισοφάριση για την ομάδα της Ρόδου, με τον Τσίπρα να εκμεταλλεύεται μια αδράνεια του Περιστερίδη έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και με κεφαλιά από κοντά έγραψε το 1-1.

Στο 65′ ο Γκονζάλες πήρε την μπάλα από τον Λούκας Γκαρσία που εκτέλεσε γρήγορα και έξυπνα ένα κερδισμένο φάουλ, σημάδεψε το «γάμμα» του Πίτκα, όμως ο 38 χρονος τερματοφύλακας έστειλε την μπάλα με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ.

Στο 72′ ίδιος παίκτης βρέθηκε έξω από την μεγάλη περιοχή, έκανε μια κοφτή ντρίμπλα για να ελευθερωθεί αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο και εύκολη λεία για τον Πίτκα, που μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα.

Στο 85′ και ενώ η Νίκη είχε… στήσει πολιορκία στα τελευταία στα καρέ της Ρόδου, ο Σαλαμούρας εν τέλει μπήκε με την μπάλα μες την περιοχή, όμως το συρτό σουτ που επιχείρησε με το αριστερό πέρασε άουτ.

Στο 89′ οι «κυανόλευκοι» έχασαν τεράστια ευκαιρία να κάνουν το 2-1, όταν ο Ροχάνο κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Ρεβυθόπουλο. Την εκτέλεση την ανέλαβε ο ίδιος, αλλά ο Πίτκας εκτινάχθηκε εντυπωσιακά στην δεξιά του πλευρά και κράτησε την ισοπαλία για την ομάδα του.

Και σα να μην έφτανε αυτό, στο 95′ ήρθε η ψυχρολουσία για τη Νίκη Βόλου. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, υπήρξε άλλη μια αδράνεια στα καρέ της γηπεδούχου ομάδας από τον Καλουτσικίδη αυτή τη φορά, με τον Μαρτσάκη να την εκμεταλλεύεται και να κάνει εξ επαφής το 1-2, κάνοντας την ανατροπή για τους «νησιώτες» που συνεχίζουν τις υψηλές «πτήσεις» τους.

Κάρτες

Κίτρινες: 39′ Μέτσε, 81′ Σαλαμούρας/ 6′ Μπαξεβάνος, 30′ Σουλάι, 45′ + 6′ Ρεβυθόπουλος

Νίκη Βόλου (Βεργέτης): Περιστερίδης, Καλουτσικίδης, Πολίμος (80′ Σαλαμούρας), Τσιμπούκας, Αλιατίδης, Μπόσιο (64′ Γκονζάλες), Μέτσε, Γκαρσία, Τζοβάρας (54′ Μπιτσάκος), Κρουθ, Ροχάνο
Ρόδος (Βελιτζέλος): Πίτκας, Ρεβυθόπουλος, Πεχλιβανόπουλος, Καψάλης, Σουλάι (54′ Νικολόπουλος), Μπαξεβάνος, Καραγεώργης, Τσίπρας (78′ Μαρτσάκης), Αρναρέλλης, Σερέντιουκ (73′ Βουργουντζής), Μακρής (54′ Δελαπόρτας, 78′ Ριτάκου)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.