Νίκη στα καλύτερά της, 84-63 επί της Αναγέννησης Καρδίτσας

Επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα για τους «κυανόλευκους»

Επιστρέφοντας στις καλές εμφανίσεις, η Νίκη Βόλου δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας και δικαίως έφτασε στην επικράτηση με το ευρύ 84-63.

Με το παιχνίδι να έχει ταχύτητα και αρκετούς πόντους, αλλά όχι και τις καλύτερες άμυνες, η Νίκη δεν δυσκολεύτηκε από την αρχή να πάρει τον έλεγχο κ αι δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο από την ομάδα της Καρδίτσας.

Διαφορά από την αρχή

Εμφανής ήταν η διάθεση της Νίκης να τρέξει στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, κάτι όμως που έδειξε και η Αναγέννηση και έτσι καμία ομάδα δεν μπορούσε  να ξεφύγει στο σκορ. Όμως ένα σερί  8-0 από τη Νικη μετά την τεχνική ποινή που δέχθηκε ο προπονητής Γιώργος Κοσμάτος έφερε τους «κυανόλευκους» στο +7 στο πεντάλεπτο (16-7), με τους Κουτίνα και Βερτζάγια να δίνουν πολύτιμες λύσεις επιθετικά.

Οι φιλοξενούμενοι αποδείχθηκαν ιδιαίτερα άστοχοι αλλά αργούσαν να επιστρέψουν και στην άμυνα, κάτι που επέτρεπε στη Νίκη να βγάζει γρήγορες επιθέσεις και αιφνιδιασμούς, με αποτέλεσμα 1:40 πριν τη λήξη του δεκαλέπτου να έχει χτίσει μία διαφορά 14 πόντων (24-10), με Κουτίνα, Βερτζάγια κατά κύριο λόγο και Σπανόπουλο να σκοράρουν, για να ολοκληρωθεί η περίοδος με σκορ 25-10.

Άνοιγε κι άλλο η ψαλίδα

Η Νίκη ήθελε να διατηρήσει τα κεκτημένα με πίεση σε όλο το γήπεδο στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου  και στο μίνι σερί 0-4 της Αναγέννησης απάντησε με τρίποντο του Σκουφεζή και δίποντο του Ξενιτίδη (30-14), που γρήγορα μετατράπηκε σε ένα επιμέρους 10-1 για να φτάσει η διαφορά στο +19 για τους «κυανόλευκους» 4’49’’ πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (35-16).

Η Αναγέννηση δεν έδειχνε ιδιαίτερα σημάδια αντίστασης και πραγματικά αν η Νίκη ήταν ελάχιστα πιο προσεκτική το +18 του πρώτου ημιχρόνου (43-25) θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Επίθεση ναι, άμυνα όχι

Με τρίποντο του Κουτ’ίνα η Νίκη έφτασε στο +20 (47-27), με το πρώτο εξάλεπτο της τρίτης περιόδου να έχει έναν εξωφρενικά γρήγορο ρυθμό και τις δύο ομάδες να έχουν ξεχάσει τι σημαίνει άμυνα, για να φτάσουν σε ένα επιμέρους 16-16 (59-41) με συνεχόμενα καλάθια, και τον Κουτίνα από πλευράς Νίκης να βρίσκει τον στόχο σε τρία σερί τρίποντα.!

Αφού πέρασε αυτό το εξάλεπτο έδειξε να πέφτει κάπως ο ρυθμός και η ταχύτητα του αγώνα, χωρίς να προκύπτει κάτι περισσότερο για τα δύο σύνολα, πέρα από το ότι 2’30’’ πριν το τέλος της περιόδου ο Σκουφεζής αποβλήθηκε με δύο αντιαθλητικά φάουλ. Ωστόσο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με τη Νίκη να έχει το προβάδισμα 18 πόντων με 66-48.

Απλή συντήρηση

Η Νίκη δεν είχε παρά να είναι προσεκτική στην τέταρτη και τελευταία περίοδο για να διατηρήσει το μέγεθος της διαφοράς, αφού η Αναγέννηση δεν έδειχνε να έχει τη δυνατότητα να γυρίσει το παιχνίδι. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι «κυανόλευκοι» δεν απέφυγαν τα λάθη, αλλά και από την άλλη οι φιλοξενούμενοι δεν τα εκμεταλλεύτηκαν πλήρως. Οπότε η διαφορά παρέμενε σταθερά στο +18 έως +20 για τη Νίκη Βόλου (70-52 7’31’’ πριν από τη λήξη του αγώνα).

Το τρίποντο του Σαριμπαλίδη 6’20’’ πριν το τέλος έδωσε την απάντηση στους πόντους του Αρκούδα (73-54), ενώ με δίποντο του Βερτζάγια η Νίκη αύξησε τη διαφορά για πρώτη φορά στους 22 πόντους (77-55) 4’42’’ πριν από το φινάλε της αναμέτρησης.

Από εκεί και πέρα, και το τεχνικό επιτελείο της Νίκης Βόλου μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής με τους Νίκολη, Ζησόπουλο και Δελετζέ να περνούν στο παρκέ, δίνοντας ανάσες στους πιο έμπειρους παίκτες αλλά αποκτώντας κι αυτοί περισσότερες παραστάσεις. Το τελικό 84-63 είναι αντιπροσωπευτικότατο της εικόνας του αγώνα, με τη Νίκη να φτάνει σε μία απόλυτα δίκαιη επικράτηση.

Τα δεκάλεπτα: 25-10, 43-25, 66-48, 84-63

Νίκη Βόλου (Μαύρος-Κοσμάτος): Νίκολης 2, Βερτζάγιας 16, Σκουφεζής 6 (2), Ζησόπουλος, Κουτίνας 28 (3), Μπουσκολίτης 7 (1), Δελετζές, Καλλές, Σαριμπαλίδης 8 (2), Σπανόπουλος 10, Λόλας,  Ξενιτίδης 7.

Αναγέννηση Καρδίτσας (Κρομμύδας): Σαββόγλου, Κακκαβάς, Πανταζής 2, Γεωργαντζάς 9 (1), Αρκούδας 16, Παπαστολόπουλος 2, Παπακώστας, Κρεμμύδας 11, Αργύρης, Αντωνίου 13 (2), Καλλιάρας 10, Οικονόμου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.