Νικητής στο αυστραλιανό Όπεν ο Ναδάλ με ανατροπή

21ο Grand Slam για τον Ισπανό τενίστα

Ο Ραφαέλ Ναδάλ κατάκτησε τον τίτλο στο φετινό Australian Open, νικώντας στον τελικό με μυθική ανατροπή τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ με 3-2, παρότι έχανε με 0-2 σετ, ύστερα από αγώνα διάρκειας 5 ωρών και 27 λεπτών.

Ο Ισπανός δεν πτοήθηκε όταν είδε τον Ρώσο να κατακτά το πρώτο σετ με «περίπατο» (6-2) και το δεύτερο με 7-6(5). Παρά τα 35 χρόνια που κουβαλά στην πλάτη, ο Ναδάλ πήρε τα επόμενα τρία σετ (6-4, 6-4, 7-5) κι έγινε ο πρώτος που φτάνει τα 21 τρόπαια σε τουρνουά Grand Slam.

Στο πρώτο σετ ο Μεντβέντεφ έκανε break στο πέμπτο γκέιμ για το 3-2, κράτησε το σερβίς του και με νέο break έφτασε στο 5-2, για να κλείσει το πρώτο σετ εύκολα με 6-2 ύστερα από 42 λεπτά.

Ακολούθως ο Ναδάλ προηγήθηκε με 4-1, αλλά παρά την εμπειρία και την κλάση του δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το ευρύ προβάδισμα. Ο Μεντβέντεφ με break μείωσε σε 4-3, ενώ παρά το 5-4 του αντιπάλου του στη συνέχεια κατάφερε να οδηγήσει τον αγώνα στο tie break, κατακτώντας κα το δεύτερο σετ ύστερα από περίπου μιάμιση ώρα (1:26΄).

Ο Ισπανός έπαιζε πια για να παραμείνει στο σετ και από το σημείο εκείνο και ύστερα έδωσε το άπαν των δυνάμεών του, επιστρατεύοντας εμπειρία και αλλάζοντας τακτική. Ο Ναδάλ έγινε πολύ επιθετικός και μείωσε κάνοντας δικό του το τρίτο σετ με 6-4.

Το ίδιο μοτίβο επαναλήφθηκε στη συνέχεια, με τον Ναδάλ να «σπάει» δύο φορές το σερβίς του Μεντβέντεφ (στο 2-1 και 3-2) και να ισοφαρίζει το παιχνίδι παίρνοντας και το τέταρτο σετ, επίσης με 6-4.

Ο τελικός της Μελβούρνης οδηγήθηκε στο πέμπτο σετ,  με τον Ισπανό να προηγείται 5-4 έχοντας κάνει break και να σερβίρει για να πάρει το παιχνίδι, αλλά ο αντίπαλός του κατάφερε να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο, ισοφαρίζοντας σε 5-5.

Αυτό όμως ήταν και το «κύκνειο άσμα» του στον αγώνα, αφού ο Ναδάλ απάντησε με νέο break, κράτησε το σερβίς του κι έφτασε σε μια ιστορική γι΄ αυτόν και το άθλημα νίκη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.