Ο Βόλος στο πρόγραμμα της Ολυμπιακής Φλόγας-Στις 24 Φεβρουαρίου η ανακοίνωση του προγράμματος

Η παγκόσμια αθλητική κοινότητα ετοιμάζεται για τους Θερινoύς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 και στο πλαίσιο αυτό ο Βόλος θα υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα, με το ταξίδι της για το Τόκιο της Ιαπωνίας να περιλαμβάνει στο πρόγραμμα την πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το συνολικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει πέρασμα της Ολυμπιακής Φλόγας από τον Βόλο αλλά και απο τα Μετέωρα όπου και η Ολυμπιακή Φλόγα θα διανυκτερεύσει, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν από πλευράς αθλητικής ηγεσίας στις 24 Φεβρουαρίου.

Πρώτη λαμπαδηδρόμος θα είναι η Άννα Κορακάκη και τελευταία επί ελληνικού εδάφους η Κατερίνα Στεφανίδη. «Από όποια πλευρά, όμως και να το δούμε είναι από μόνη της η πρόταση πάρα πάρα πολύ τιμητική. Επίσης χάρηκα και για την επιλογή της Ολυμπιακής Επιτροπής να επιλέξει την Κατερίνα Στεφανίδη ως τελευταία λαμπαδηδρόμο» ανέφερε σε συνέντευξή της η Άννα Κορακάκη.

Η φετινή λαμπαδηδρομία θα περάσει από ιστορικούς χώρους της Ελλάδας, όπως ο Μυστράς, οι Μυκήνες, η Ελευσίνα, η Σαλαμίνα η Θερμοπύλες, η Αρχαία Αμφίπολη, η Βεργίνα, τα Μετέωρα, ο Μαραθώνας, το Σούνιο, η Κνωσός (μιας και θα ταξιδέψει η φλόγα και στην Κρήτη).

Η Σπάρτη, η Τρίπολη, το Ναύπλιο, ο Πειραιάς, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, τα Χανιά, ο Βόλος, η Θεσσαλονίκη, η Καβάλα, η Αλεξανδρόπουλη, η Βέροια, είναι περιοχές που θα ταξιδέψει επίσης η φλόγα, ενώ για λόγους που αφορούν τη μεγάλη τραγωδία του 2018, θα περάσει και από το Μάτι.

(Με πληροφορίες από Σωτήρης Κέλλας-εφ. Ελευθερία)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.