Οι 13 από τις 36 επαγγελματικές ομάδες στη Γερμανία κινδυνεύουν με χρεοκοπία!

Οι 13 από τις 36 επαγγελματικές ομάδες στη Γερμανία αντιμετωπίζουν την πιθανότητα χρεοκοπίας αυτή τη σεζόν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Επιπλέον 12 σύλλογοι έχουν ήδη «απορροφήσει» τα χρήματα από την επόμενη τηλεοπτική δόση προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους…

Αυτά τα νούμερα επικοινωνήθηκαν στους εκπροσώπους των 36 επαγγελματικών ομάδων στην τηλεδιάσκεψη της περασμένης Τρίτης υπό το προεδρείο των μελών της DFL. Τα… σοκαριστικά αυτά αποτελέσματα για τα δεδομένα μιας χώρας όπως η Γερμανία είχαν ζητηθεί από τους υπεύθυνους της διοργανώτριας Αρχής εδώ και δύο εβδομάδες.

Η κατάσταση ειδικότερα στην δεύτερη κατηγορία είναι δραματική… Επτά ομάδες αναμένεται να καταθέσουν χαρτιά για χρεωκοπία στα τέλη Μαΐου αν τα παιχνίδια δεν αρχίσουν ξανά και η τέταρτη δόση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων δεν πληρωθεί στην DFL, προκειμένου αυτή να διανείμει τα χρήματα στη συνέχεια!

Παράλληλα, δύο ακόμα κλαμπ από την Zweiteliga θα πρέπει να καταθέσουν φάκελο για χρεοκοπία τον Ιούνιο, αν δεν προχωρήσουν οι πληρωμές από τα τηλεοπτικά κανάλια.

Στην Bundesliga, ήδη μια ομάδα βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο και μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της μόνο μέχρι τον Μάιο, ενώ τρεις ακόμα σύλλογοι θα αναγκαστούν να προβούν σε χρεοκοπία τον Ιούνιο.

Sportfm.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.