Οι ομάδες για το Κατάρ και για τα πλέι οφ

Συμπληρώθηκε το παζλ των δέκα ομάδων που πήραν απευθείας «εισιτήριο» από την UEFA για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 με την Ολλανδία να είναι η δέκατη και τελευταία ομάδα, ενώ δώδεκα είναι αυτές που θα διεκδικήσουν τρεις θέσεις μέσω πλέι οφ.

Οι χώρες που προκρίθηκαν στο Μουντιάλ 2022 μέχρι στιγμής είναι οι Κατάρ (διοργανώτρια), Γερμανία, Δανία, Βραζιλία, Βέλγιο, Γαλλία, Κροατία, Σερβία, Ισπανία, Ελβετία, Αγγλία, Ολλανδία και Αργεντινή.

Όσον αφορά τις δώδεκα ομάδες που θα παλέψουν στα πλέι οφ για τρεις θέσεις, οι δέκα είναι αυτές που τερμάτισαν στη 2η θέση των προκριματικών ομίλων, ενώ οι υπόλοιπες δύο θέσεις θα καλυφθούν από όσες βρήκαν πιο χαμηλά στη βαθμολογία του ομίλου τους, αλλά ήταν νικήτριες ομίλων στο Nations League 2020-2021.

Στην τελευταία κατηγορία ανήκει η Αυστρία, η οποία τερμάτισε στην 4η θέση του 6ου προκριματικού ομίλου του Μουντιάλ. Η Τσεχία έδωσε μάχη μέχρι τέλους με την Ουαλία στον 5ο όμιλο και από τη στιγμή που δεν κατάφερε να την πιάσει, πήρε το εισιτήριο για τα πλέι οφ μέσω Nations League. Συγκεκριμένα, στα πλέι οφ έχουν προκριθεί οι Σκοτία, Βόρεια Μακεδονία, Πορτογαλία, Σουηδία, Ρωσία, Ιταλία, Πολωνία, Ουκρανία, Ουαλία, Τουρκία, Αυστρία και Τσεχία.

Η κλήρωση για τα τρία F4 στα πλέι οφ θα πραγματοποιηθεί στις 26 Νοεμβρίου και οι δώδεκα ομάδες θα χωριστούν ως εξής:

Ισχυρές: Πορτογαλία, Σκωτία, Ιταλία, Ρωσία, Σουηδία, Ουαλία

Ανίσχυρες: Τουρκία, Πολωνία, Βόρεια Μακεδονία, Ουκρανία, Αυστρία, Τσεχία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.