Οι πρωταθλητές Θεσσαλίας στο Rapid 2020

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Ανοικτό Πρωτάθλημα Γρήγορου Σκακιού (Rapid) Θεσσαλίας 2020 που διεξάχθηκε το διήμερο 17-18 Οκτωβρίου.

Πρωταθλητές Θεσσαλίας αναδείχτηκαν οι Λαγάρας Στέλιος και Αγγελακοπούλου Ιωάννα σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα, ενώ στις νεανικές κατηγορίες Ο16 και Ο12 πρώτευσαν οι Γκαβαρδίνας Αντώνιος και Γκαβαρδίνας Χρήστος.

Στη γενική κατάταξη νικητής ήταν ο Τριμίτζιος Πέτρος (αθλητής εκτός Θεσσαλίας), ο οποίος είχε μόνο νίκες (10/10).

O Στέλιος Λαγάρας προέρχεται από την Ακαδημία Σκακιστών Βόλου, ενώ από τον ίδιο σύλλογο αναδείχθηκε πρώτος στην ηλικιακή κατηγορία U12 ο Γιώργος Μπουγάς.

Στους αγώνες συμμετείχαν 39 σκακιστές και σκακίστριες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, παίζοντας σε εξαιρετικές συνθήκες και τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Από την ομάδα της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου συμμετείχαν οι παρακάτω αθλητές:

– Λαγάρας Στέλιος (1ος Θεσσαλός Σκακιστής και 2ος στην γενική κατάταξη)

– Τζαμτζής Κωνσταντίνος (8ος στην γενική κατάταξη)

– Μπουγάς Γεώργιος (1ος στην ηλικιακή κατηγορία U12 και 13ος στην γενική)

– Ευθυμιάδης Ιωάννης (20ος στην γενική)

– Μπουγάς Θεόδωρος (28ος στην γενική)

«Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου για την προσπάθεια, στην διοργανωτική επιτροπή της Τ.Ε.Σ.Σ.Θ. (Δριστέλλας Νικόλαος και Δήμος Δερέκας) καθώς και στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο για την φιλοξενία που παρείχε» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ακαδημία Σκακιστών Βόλου.

Εξάλλου, το επόμενο Σαββατοκύριακο 24-25/10/2020 η νεανική ομάδα της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου θα συμμετάσχει στο Πανθεσσαλικό Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων, που θα διεξαχθεί στα Φάρσαλα, από το οποίο η πρώτη ομάδα θα προκριθεί για την τελική φάση του Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος Παίδων-Κορασίδων, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη.