Οι τιμωρημένοι για ντόπινγκ κανονικά στους Ολυμπιακούς το 2021

Η αναβολή των Ολυμπιακών του Τόκιο θα επιτρέψει στους αθλητές που έχουν τιμωρηθεί έως το 2020 να προκριθούν στους Αγώνες το επόμενο έτος, καθώς οι απαγορεύσεις ντόπινγκ βασίζονται σε χρονικές περιόδους και όχι σε γεγονότα, δήλωσε ο επικεφαλής της Athletics Integrity Unit (AIU), Μπρετ Κλόθιερ, στο Reuters.

Συγκεκριμένα, έχουν σχεδιαστεί, για να εμποδίζουν τους αθλητές να αγωνίζονται κατά τη διάρκεια ενός Ολυμπιακού κύκλου και ο Κλόθιερ τόνισε ότι οι απαγορεύσεις λήγουν φέτος και αν συνεχιστούν το 2021, αυτό θα οδηγήσει σε νομικές επιπλοκές.

«Η τυπική ποινή βάσει του κώδικα WADA για ντόπινγκ είναι μια τετραετής απαγόρευση και αυτό έχει σχεδιαστεί, έτσι ώστε να συνδέεται με τον Ολυμπιακό κύκλο. Αλλά σ’ αυτήν την περίπτωση, φυσικά, είναι μια ανωμαλία, καθώς οι Ολυμπιακοί μετατέθηκαν και ορισμένοι αθλητές θα επωφεληθούν απ’ αυτό», ανέφερε ο Κλόθιερ και πρόσθεσε:

«Είναι μια ατυχής κατάσταση, αλλά είναι πολύ σαφές το νομικό πλαίσιο, οπότε η απαγόρευση βασίζεται στον χρόνο και δε συνδέεται με συγκεκριμένα γεγονότα», επισήμανε με νόημα.

πηγή: Onsports

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.