Ομόφωνη έγκριση της σύμβασης για τη ΓΑΙΟΣΕ στη Γ.Σ. της Νίκης

Εγκρίθηκε ομόφωνα στην έκτακτη Γ.Σ. της Νίκης Βόλου, που έγινε στην κατάμεστη αίθουσα Τύπου του Πανθεσσαλικού, η έγκριση της σύμβασης του Ερασιτέχνη με τη ΓΑΙΟΣΕ. Ουσιαστικά σήμερα πάρθηκε μία απόφαση που χρειαζόταν, για να λύσει τα χέρια των διοικούντων, ώστε να μπορούν να καταθέσουν φάκελο για τη χρηματοδότηση του 50% του κόστους του έργου από το ΕΣΠΑ μέχρι τις 15 Μαΐου, οπότε και λήγει η προθεσμία. Η σημερινή έκτακτη Γ.Σ. είχε τον χαρακτήρα προεργασίας για μία νέα Γ.Σ., που θα πραγματοποιηθεί σύντομα κι εκεί θα παρθεί απόφαση για το συμφωνητικό μίσθωσης, για τη δημιουργία του φορέα διαχείρισης και τις ασφαλιστικές δικλείδες των νομικών συμβούλων.

Στο τέλος ο Στέργιος Φάτσης, πριν τα μέλη ψηφίσουν, τόνισε τα εξής στο σώμα:

απόδοση: Magnesiasports
«Θα κάνω μία πρόταση για να διευκολύνω τη συζήτηση. Έχουμε να κάνουμε με τη σύμβαση, με τον φορέα διαχείρισης και με τη συμφωνία εκμίσθωσης της Ερασιτεχνικής σε οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Αν γίνει ένας φορέας, μία Α.Ε. αύριο, από τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία συμφωνία με την Ερασιτεχνική, δεν τρέχει και τίποτα, ας γίνει. Δεν έχει να διαχειριστεί τίποτα.

Η δική μου πρόταση είναι να δώσουμε εντολή στο νομικό επιτελείο της ομάδας να δημιουργήσει ένα σχέδιο συμφωνητικό με τις ασφαλιστικές δικλείδες της Ερασιτεχνικής, να το βάλουμε σε Γενική Συνέλευση, για να δούμε αν αυτές καλύπτουν 100% τον σύλλογο και σε εκείνη τη Γενική Συνέλευση θα αποφασίσουμε για όλα.

Δηλαδή, θα αποφασίσουμε για το “ναι” στο συμφωνητικό μίσθωσης, “ναι” στη δημιουργία του φορέα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Χαδούλη και “ναι” στις ασφαλιστικές δικλείδες των νομικών συμβούλων. Έτσι, λοιπόν, έγινε η προεργασία σήμερα, μπήκαν οι ερωτήσεις κι οι προβληματισμοί, η επόμενη Γ.Σ. θα γίνει άμεσα, με το που είναι έτοιμο το νομικό επιτελείο με τις ασφαλιστικές δικλείδες, θα μας τις παρουσιάσουν, εκεί ενδεχομένως να προστεθούν κάποιες που τους έχουν διαφύγει, να διορθωθούν κάποιες άλλες που μπορεί εκφραστικά να μη μας καλύπτουν, θα οριστικοποιήσουμε, όμως, τις ασφαλιστικές δικλείδες και μετά να πάμε στη δημιουργία του φορέα, τις ονομαστικές μετοχές κι εκεί πέρα φυσικά συμφωνούμε και ψηφίζουμε για τη μίσθωση που θα έχει χαρακτήρα διαδικαστικό και τίποτα άλλο.

Απλά, μέχρι 15 Μαΐου, πρέπει να καταθέσουμε τον φάκελο, προκειμένου να προλάβουμε τις ημερομηνίες του ΕΣΠΑ. Άλλωστε το ότι προγραμματίσαμε σήμερα τη Γενική Συνέλευση, ενώ είχαμε ένα χρόνο διάστημα, το κάναμε για αυτόν τον λόγο. Θα γίνει με διαδικασία υποσύστασης του φορέα, το δέχεται το πρόγραμμα. Άρα, το μόνο που μας πιέζει είναι ο φάκελος του ΕΣΠΑ, τουλάχιστον να πάρουμε το “ΟΚ” της μίσθωσης και να προχωρήσουμε μόνο με αυτό. Δεσμευτικά μόνο με αυτό».

Η αρχική τοποθέτηση Φάτση

Στην έκτακτη Γ.Σ. πρώτος τον λόγο πήρε ο Στέργιος Φάτσης, πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης, αφού εκλέχτηκε πρόεδρος του σώματος ο Δημήτρης Καραγιάννης.

Αρχικά ο κ. Φάτσης ξεκαθάρισε ότι δε θα θιγεί το θέμα του Π. Μαγουλάς, λέγοντας πώς ό,τι ήταν να γίνει έγινε και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ με αυτοψίες στο γήπεδο και την κατάθεση μιας μελέτης και προϋπολογισμού στην Περιφέρεια και δεν υπάρχει τίποτε άλλο στο θέμα αυτό να κάνει η Νίκη ως σύλλογος. Από δω και πέρα τον λόγο έχει η Περιφέρεια, που πήρε τη σκυτάλη, όπως συμπλήρωσε ο Βασίλης Βενέτης.

Ακολούθως ο Στέργιος Φάτσης έκανε την εξής τοποθέτηση:

«Για δεκαετίες ο χώρος δεν είχε αξιοποιηθεί. Όταν αυτό το έργο θα υλοποιηθεί, θα είμαστε όλοι υπερήφανοι και θα το λέμε αργότερα στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Υλοποιώντας το συγκεκριμένο έργο, αλλάζει σελίδα ο σύλλογος. Η σύμβαση έχει διαβαστεί στο Δ.Σ. και έχουν ενημερωθεί όλα τα μέλη του.

Ποτέ δε σκεφτόμασταν ότι θα κάνουμε μία συμφωνία, ώστε να πάρουμε όλο το κομμάτι. Στις 2/6/17 κάναμε καμία συγκεκριμένη πρόταση, η οποία έχει σχέση με τα χρήματα που θα πέσουν στον χώρο καθώς και τη χρονική διάρκεια. Καταθέσαμε μία πρόταση 400.000 ευρώ και ζητήσαμε να τον χρησιμοποιήσει ο σύλλογος για 29 χρόνια. Ακολούθως έγινε μία τροποποίηση για τη χρήση του συγκεκριμένου χώρου και προστέθηκαν και άλλες δραστηριότητες, όπως αναψυκτήριο, καφετέρια και κατοικίες διαμονής. Όλος ο χώρος είναι 11.000 τ.μ.

Η χρήση που δικαιούμαστε είναι μουσειακός χώρος, αθλητικές εγκαταστάσεις, δηλαδή βοηθητικό γήπεδο, που ήδη υπάρχει, τρία σύγχρονα γήπεδα 5Χ5, κλειστό γυμναστήριο και αποδυτήρια και λοιπές εγκαταστάσεις, όπως καφετέρια.

Η ΓΑΙΟΣΕ μας δίνει το δικαίωμα να εκμισθώσουμε χώρους προς τρίτους, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση της εκμισθώτριας (σ.σ. ΓΑΙΟΣΕ). Αν εμείς έρθουμε σε συμφωνία, εγγράφως πρέπει να ενημερώσουμε τη ΓΑΙΟΣΕ.

Η διάρκειας της σύμβασης είναι 20 χρόνια, παρότι ζητήσαμε 29, και λήγει 30/11/2037. Όταν λήξει, τότε πάλι ο σύλλογος, έχει το πλεονέκτημα να επαναπροσδιορίσει τους όρους. Υποχρέωση του συλλόγου είναι ότι πρέπει να καταθέσει μία μελέτη στη διάρκεια ενός χρόνου. Μας δίνει έναν χρόνο χάριτος. Αν εμείς αποφασίσουμε ότι δε θα κάνουμε τίποτα, τότε ενημερώνουμε τη ΓΑΙΟΣΕ και μπαίνουμε σε διαδικασία διακοπής της σύμβασης. Η προθεσμία για να ολοκληρωθούν τα έργα είναι πέντε έτη. Για πέντε χρόνια δεν υποχρεούμαστε να καταβάλλουμε κάτι στη ΓΑΙΟΣΕ. Αυτός που θα φτιάξει το έργο, από τον έκτο χρόνο, είναι υποχρεωμένος να δίνει στη ΓΑΙΟΣΕ το 5% του ετήσιου τζίρου.

Ζητήσαμε κάτι από τη ΓΑΙΟΣΕ, ότι ο μισθωτής θα πρέπει να θέσει τη έγκριση της σύμβασης στη Γ.Σ. των μελών. Αν σήμερα δεν εγκριθεί η σύμβαση από τη Γ.Σ., αυτόματα δεν μπορούμε να συνεχίσουμε. Η σύμβαση έχει υπογραφεί. Αν δεν εγκριθεί από τη σημερινή Γ.Σ., δεν ισχύει τίποτα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.