Ομοσπονδία Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης: Ντροπή και θλίψη

Η Ομοσπονδία Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας (ΟΔΚΕ) πήρε θέση με ανακοίνωση για τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες, μετά τον ορισμό του διαιτητή Αναστόπουλου στον αγώνα Ολυμπιακός-Προμηθέας Πατρών.

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος έχει κληρωθεί πρώτος διαιτητής της συνάντησης, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών, ενώ μαζί με τους Μάνο και Παναγιώτου αποτελούσαν την τριάδα στον αγώνα Κυπέλλου Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, στις 13 Φεβρουαρίου.

Τότε ο Ολυμπιακός είχε αποχωρήσει από το ΟΑΚΑ στο ημίχρονο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σφυρίγματα των προαναφερόμενων διαιτητών, ενώ εν συνεχεία ενημέρωσε πως δεν θα κατέβει σε αγώνα, τον οποίο θα διευθύνουν οι συγκεκριμένοι ρέφερι.

Η ανακοίνωση της ΟΔΚΕ:
«Αν μη τι άλλο προκαλεί θλίψη και ντροπή, ένας καταξιωμένος διεθνής διαιτητής να φυλάσσεται στο σπίτι του νυχθημερόν απο την αστυνομία. Να έχει επέμβει η αθλητική βία και να διαταράσσεται η προσωπική και οικογενειακή ζωή ενός διαιτητή που είναι και άνθρωπος.

Κανένας δεν σκέφτεται πάνω από όλα τον άνθρωπο, τον οικογενειάρχη; Κύριοι, όσοι ασχολούμαστε με το άθλημα της Καλαθοσφαίρισης, παράγοντες, ομάδες, φίλαθλοι, δημοσιογράφοι ας αναλογιστούμε τι κάνουμε.

Ας αναλογιστούμε αν μας τιμάνε τα παραπάνω και να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή ας επιδείξουμε την ευθιξία που μας αναλογεί. Σήμερα είναι κάποιος, αύριο άλλος, μεθαύριο εμείς».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.