Παπαθανασίου: “Δεν υπάρχει ταβάνι για τις παίκτριες του Ολυμπιακού Βόλου”

Οι δηλώσεις της προπονήτριας του Ολυμπιακού Βόλου στο ραδιόφωνο της ΕΟΚ

Η προπονήτρια και η αρχηγός της ομάδας νεανίδων του Ολυμπιακού Βόλου, Ελένη Παπαθανασίου μίλησε στην εκπομπή «Woman to woman» του EOK WebRadio με τη Μαριάννα Αξιοπούλου και την Εβίνα Μάλτση.

Η Ελένη Παπαθανασίου ρωτήθηκε:

Για το τουρνουά Women Rising Stars: «Αυτό το τουρνουά μάς έδωσε απίστευτες ευκαιρίες να βιώσουν τα παιδιά μας πρωτόγνωρες εμπειρίες, να παίξουν, να χαρούν, να κάνουν φιλίες, να γίνουν καλύτερες ως παίκτριες και ως άνθρωποι. Τέτοιες διοργανώσεις χρειάζονται, τέτοια στήριξη χρειάζεται, όχι μόνο η ελληνική περιφέρεια, αλλά όλο το ελληνικό μπάσκετ».

Για τις όλες δυσκολίες που πέρασε ο Βόλος φέτος: «Οι συνθήκες ήταν πάρα πολύ δύσκολες, είχαμε πολύ καιρό να μπούμε και στα γήπεδα, γιατί ο Βόλος είχε πάθει πολύ μεγάλες καταστροφές. Νομίζω ότι αποτέλεσε όλο αυτό και την… ψυχοθεραπεία των παιδιών μας, εν μέσω δυσκολιών, μαθημάτων, πλημμυρών, πυρκαγιών. Θεωρώ ότι τα κατάφεραν, δείχνοντας πρωτόγνωρες δυνάμεις, ψυχικές κυρίως, συνέπεια και πειθαρχία, δηλαδή ό,τι θέλουμε να περάσουμε στη νέα γενιά, για να φτιάξουμε καλύτερους χαρακτήρες. Μας βοήθησε πολύ η διοργάνωση και μας βοηθάει και το μπάσκετ, ώστε να τα περάσουμε στα παιδιά μας».

Για την εξέλιξη της ομάδας της όλα αυτά τα χρόνια: «Δεν έκανα κάτι εγώ, έκαναν τα παιδιά. Πίστεψαν σε όλα αυτά που τους ζητούσαμε, δούλεψαν πάρα πολύ. Έχουν τα προσόντα και το ταλέντο, εγώ απλώς τα βοηθάω να μάθουν ότι δεν υπάρχει “ταβάνι” γι’ αυτά. Να ζητούν όλο και κάτι περισσότερο απ’ τον εαυτό τους. Αυτό τους λέω καθημερινά και μετά το τέλος ενός αγώνα ή μιας προπόνησης αν θεωρούν ότι έχουν πάει καλά πάλι να μην είναι ευχαριστημένες απ’ τον εαυτό τους, πάντα να ζητούν το κάτι παραπάνω απ’ αυτόν».

Για την κόσμια συμπεριφορά της: «Φιλτράρεις κάποια πράγματα και βλέπεις. Το να χτυπιέσαι γιατί δε σου έδωσε ένας διαιτητής κάποιο φάουλ ή γιατί ένα παιδί σου έκανε κάποιο λάθος, δεν βοηθάει σε κάτι. Προσπαθείς να περνάς στην επόμενη φάση, αν μένεις στο προηγούμενο δεν πρόκειται να βγει κάτι. Τη συμπεριφορά μου τη βλέπουν αθλήτριές μου και παίρνουν κάποια μηνύματα. Αν εμένα με δουν και ωρύομαι ή χτυπιέμαι αυτές θα κάνουν τα χειρότερα. Όχι, δεν έχω τέτοιο δικαίωμα. Είναι θέμα αυτοελέγχου, χαρακτήρα και φιλτραρίσματος πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.