Παρασκευάς: “Είμαι Νικιώτης, μπορούμε την άνοδο, αλλά θα  κριθούμε στο γήπεδο”

Τις πρώτες του δηλώσει ως καλαθοσφαιριστής της Νίκης Βόλου, στην οποία επιστρέφει μετά από 11 χρόνια, πραγματοποίησε στο magnesiasports, ο Γιώργος Παρασκευάς. Ο 34χρονος παίκτης, δήλωσε Νικιώτης, είπε τα καλύτερα για τους Μπάμπη Τουτουντζόγλου και Γιώργο Κοσμάτο κι έστειλε μήνυμα επιστροφής των κυανολεύκων στη Β’ Εθνική, με δουλειά μέσα στο γήπεδο.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την επιστροφή του στη Νίκη, ύστερα από 11 χρόνια:

“Εγώ πάντα Νικιώτης ήμουν και είμαι. Όπου και να έπαιξα, είμαι γέννημα-θρέμμα Νίκη. Από τα παιδικοεφηβικά είμαι σε αυτήν την ομάδα. Πάντα ήθελα να γυρίσω πίσω. Φέτος οι συνθήκες ήταν τέτοιες που τα κατάφερα. Η ομάδα με είχε προσεγγίσει και τις προηγούμενες χρονιές, απλά πάντα κάτι στράβωνε, είτε με τη δουλειά, είτε με κάτι άλλο και δεν μπορούσαμε να έχουμε συνεργασία. Λόγω της δουλειάς μου, πέρσι ήμουν στην Αθήνα, φέτος διορίστηκα στην Κατερίνη, οπότε θα πηγαινοέρχομαι.

Μόλις ο Μπάμπης (σ.σ. Τουτουντζόγλου) έμαθε ότι θα είμαι πιο κοντά στον Βόλο, με προσέγγισε και δεν αργήσαμε να έρθουμε σε συμφωνία, γιατί το ήθελα εγώ, το ήθελε κι αυτός. Έρχομαι να συναντήσω παιδιά που ήμασταν μαζί στα καλά χρόνια της Νίκης, όπως ο Τσώλης και ο Κουτίνας, έχω υπάρξει και αρχηγός στην ομάδα για έναν χρόνο, μετά την απόσυρση του Κυλεριώτη από την ενεργό δράση. Είναι ό,τι καλύτερο για μένα, θέλω πολύ να βοηθήσω τη Νίκη. Επαναλαμβάνω, είμαι Νικιώτης, άσχετα αν πέρασα κι από τον Ολυμπιακό κάποτε. Κι οι “κάτω”, εξάλλου, το γνωρίζουν ότι πάντα ήμουν Νίκη (σ.σ. γέλια). Οπότε, είναι ωραίο να επιστρέφεις πίσω σε γνώριμα λημέρια”.

Για τον Μπάμπη Τουτουντζόγλου:

“Με τον Μπάμπη, δε θέλω να σου κρύψω ότι είχαμε επαφές κάθε χρόνο. Με έπαιρνε τηλέφωνο και μου έλεγε πως εγώ στην ομάδα ήρθα να συμφιλιώσω κι όχι να χωρίσω κι ότι πρέπει να γυρίσω κι εγώ στη Νίκη. Φέτος, οι συνθήκες κι από τις δύο πλευρές ήταν ιδανικές και η συμφωνία ήρθε πολύ γρήγορα. Ο Μπάμπης είναι τρομερός, τρέχει και δε φτάνει για την ομάδα, κάνει ό,τι καλύτερο γι’ αυτήν, ό,τι περνά από το χέρι του”.

Για τον Γιώργο Κοσμάτο:

“Ο coach με είχε αναλάβει σε μία δύσκολη ηλικία, 15-16 χρόνων, εκεί στην εφηβεία που όλα τα παιδιά είναι δύσκολα. Έχω ευχάριστες αναμνήσεις από αυτόν, φτάσαμε σε τελικούς Πανελληνίων πρωταθλημάτων στα παιδικοεφηβικά, με αντιπάλους τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Είναι ένας προπονητής τακτικής, με ξέρει, τον ξέρω, με μεγάλωσε, τον έμαθα, με έχει μάθει και υπάρχει μία αμοιβαία εμπιστοσύνη”.

Για τους παλιούς φίλους και συμπαίκτες που θα συναντήσει ξανά στη Νίκη:

“Με τον Φώτη τον Τάσσο έχουμε παίξει μαζί στη Μεταμόρφωση, με τον Τσώλη έχουμε παίξει και στη Νίκη και στη Μεταμόρφωση μαζί, με τον Καραγεώργο έχουμε φάει “ψωμί κι αλάτι” σε όλες τις ομάδες. Όλα τα παιδιά είμαστε γνώριμοι μεταξύ μας και πιστεύω ότι γρήγορα θα δέσουμε. Υγεία να έχουμε, τραυματισμοί να μην υπάρχουν, αυτό είναι το σημαντικότερο και θα προχωρήσουμε σωστά”.

Για τον στόχο της ανόδου κι αν είναι εφικτός:

“Την ομάδα την παρακολουθούσα από μακριά πέρσι, μιλούσα με τα παιδιά και θεωρώ ότι την αδίκησε το αποτέλεσμα. Η πορεία της ήταν πολύ καλή. Η προσπάθεια των παιδιών, των προπονητών και της διοίκησης ήταν εξαιρετική. Αυτό που έγινε πέρσι αγωνιστικά, δεν έχει ξαναγίνει και δε θα γίνει ποτέ.

Το να πέφτεις με 13 νίκες είναι άδικο. Υπάρχει πικρία, οπότε πρέπει να επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν, τουλάχιστον. Αυτή να είναι μία ανταμοιβή για την περσινή κακοτυχία, να γυρίσουμε εκεί που ήμασταν. Βάσει ονομάτων, βάσει προπονητή, πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε την άνοδο, αλλά όλοι κρινόμαστε μέσα στο γήπεδο, εκ του αποτελέσματος. Έχουμε δύο παίκτες σε κάθε θέση, όλα τα παιδιά που είναι στο ρόστερ διαβεβαιώνω ότι δεν έχουν πρόβλημα ποιος θα ξεκινήσει βασικός ή ποιος θα παίξει περισσότερο. Είμαστε συνειδητοποιημένοι, έμπειροι, υπάρχει κάτι καλό και βάζουμε την ομάδα πάνω από τον εαυτό μας σε τέτοιες περιπτώσεις”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.