Πήρε την τρίτη θέση το Βέλγιο, 2-0 την Αγγλία

Με γκολ των Μενιέ στο 4' και Αζάρ στο 82'

Καλύτερο ως ομάδα το Βέλγιο επικράτησε δίκαια στον μικρό τελικό του Μουντιάλ της Ρωσίας με 2-0 της Αγγλίας, που είχε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα της, στην Αγία Πετρούπολη, χτυπώντας στην αρχή (4’) και στο τέλος (82’) με Μενιέ και Αζάρ και κατέκτησε την 3η θέση για πρώτη φορά στην ιστορία του σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το Βέλγιο κατάφερε μόλις στο 4’ με μία υποδειγματική συνεργασία των δύο πλάγιων μπακ χαφ του να ανοίξει το σκορ. Ο Τσαντλί από τ’ αριστερά κινήθηκε σωστά στον χώρο μετά την κάθετη του Λουκακού και έβγαλε τη σέντρα στο πίσω δοκάρι, εκεί όπου ο Μενιέ, ο οποίος είχε κάνει κίνηση φορ, με προβολή με το … καλάμι από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 12′ ο Πίκφορντ ενήργησε σωτηρία για την αποτροπή ενός δεύτερου γρήγορου γκολ, αφού ήταν σε ετοιμότητα στο σουτ του Ντε Μπρούιν μέσα από την περιοχή μετά από αδυναμία της αγγλικής άμυνας να διώξει.

Στο 23′ χάθηκε η πρώτη πραγματικά σημαντική ευκαιρία της Αγγλίας, που είχε κι άλλες τελικές προσπάθειες, όπως στο 20’ την κεφαλιά του Μαγκουάιρ, που κατέληξε στην αγκαλιά του Κουρτουά. Ο Στέρλινγκ πάσαρε για τον επερχόμενο Κέιν, το σουτ στην κίνηση του οποίου με το που μπήκε στην περιοχή πέρασε ένα μέτρο έξω από το δεξί δοκάρι του Κουρτουά.

Στο 35’ το Βέλγιο έφτασε πολύ κοντά στο 2-0, όταν ο Ντε Μπρούιν εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά προς τα έξω, με τον Τίλεμανς να κάνει ένα σουτ, που μετατράπηκε σε πάσα για τον προωθημένο Αλντερβάιρελντ, που έπιασε έξω από τη μικρή περιοχή ένα δυνατό εναέριο γυριστό σουτ, το οποίο πέρασε έξω λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους ο Λουκακού βγήκε στο ένας με έναν με τον Στόουνς, που έβαλε την κόντρα στο σουτ του αντιπάλου του, μαρκάροντάς τον σωστά, και παραχώρησε κόρνερ.

Στην επανάληψη η Αγγλία είχε διαστήματα πίεσης στα βελγικά καρέ και έχασε στο 71′ τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση. Μετά το ένα-δύο Ράσφορντ-Ντάιερ, ο τελευταίος πέρασε την μπάλα με πλασέ πάνω από τον Κουρτουά, αλλά την τελευταία στιγμή λίγο πριν από τη γραμμή με το πόδι έδιωξε σωστήρια ο Αλντερβάιρελντ.

Στο 79’ ο Πίκφορντ είπε «όχι» στον Μενιέ, που εξαπέλυσε έναν «κεραυνό» ως τελικός αποδέκτης μίας αντεπίθεσης στην οποία χάθηκε η μπάλα, αλλά ο γκολκήπερ της Αγγλίας δεν μπόρεσε να αποτρέψει το 2-0 στον 82’, το οποίο έδωσε τέλος … στη σεμνή τελετή. Σκόρερ με άψογο πλασέ στη δεξιά γωνία ο Αζάρ μπαίνοντας ταχύτατα από τα αριστερά μετά από πάσα του Ντε Μπρούιν και φτάνοντας λίγο έξω από τη μικρή περιοχή.

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Κομπανί, Φερτόγκεν, Μενιέ, Βίτσελ, Ντε Μπρούινε, Τίλεμανς (78’ Ντεμπελέ), Τσαντλί (39’ λ.τρ. Βερμάελεν), Λουκακού (60’ Μέρτενς), Αζάρ

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Ρόουζ (46’ Ράσφορντ), Στόουνς, Μαγκουάιρ, Τρίπιερ, Τζόουνς, Ντελφ, Ντάιερ, Λόφτους-Τσικ (84’ Ντέλε Άλι), Κέιν, Στέρλινγκ (46’ Λίνγκαρντ)

Διαιτητικό team:

Ρέφερι: Αλιρέζα Φαγκάνι (Ιράν) Βοηθοί: Ρέζα Σοκαντάν (Ιράν), Μοχαμαντρέζα Μανσούρι (Ιράν) Τέταρτος: Μαλάνγκ Ντιεντχίου (Σενεγάλη)

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.