Πήρε το αθηναϊκό ντέρμπι με ανατροπή η ΑΕΚ

Το γκολ του Πινέδα
Νίκησε 1-2 τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο

Μετά την ευρωπαϊκή νίκη επί της Μπράιτον, η ΑΕΚ πήρε δεύτερο συνεχόμενο διπλό και στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, επικρατώντας 2-1 του Παναθηναϊκού, στο τελευταίο ματς της 5ης αγωνιστικής της Super League.

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα, που πήραν τις προσωπικές μονομαχίες σε όλο το ματς, πέτυχαν μια σπουδαία ανατροπή με σκόρερ τους Τσούμπερ στο 36’ (άψογο πλασέ στην αριστερή γωνία μετά από αποτυχημένη προσπάθεια του Χουάνκαρ να διώξει) και Πινέδα στο 70’ (νίκησε τον Μπρινιόλι στο τετ-α-τετ μετά την ασίστ του Τσούμπερ σε κόντρα επίθεση, προλαβαίνοντας τον γκολκήπερ του Παναθηναϊκού).

Οι γηπεδούχοι είχαν πάρει το προβάδισμα από το 10ο λεπτό με τον Τζούριτσιτς, που σούταρε ψηλά και με δύναμη στην κλειστή γωνία του Στάνκοβιτς, πετυχαίνοντας ένα εντυπωσιακό γκολ.

Η ΑΕΚ μετά το 1-0 εις βάρος της και μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους ήταν κυρίαρχη κι αφού ο Λιβάι Γκαρσία τρεις φορές νικήθηκε από τον Μπρινιόλι (οι δύο σε διπλή ευκαιρία στο 12’ και η άλλη σε κεφαλιά στο 25’), βρήκε τελικά την ισοφάριση.

Στο δεύτερο μέρος, που δεν είχε τον ρυθμό του πρώτου, ο Παναθηναϊκός κράτησε περισσότερο την μπάλα, αλλά δεν έκανε καμία μεγάλη φάση στο 1-1 και η ΑΕΚ χτύπησε στην κόντρα, όπως αναφέρθηκε, ενώ θα μπορούσε να αυξήσει το σκορ στο 85’ με τον Ελίασον. Πιο μπροστά ο Στάνκοβιτς είχε αποκρούσει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ιωαννίδη και από το κόρνερ που κερδήθηκε, ο Αράο έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει με νέα κοντινή κεφαλιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 75′ και μετά ο Πινέδα αγωνίστηκε ως αριστερός μπακ.

Ο τραυματισμός στο γόνατο του Μάγκνουσον και η αντικατάστασή του από τον Γεντβάι ήταν το πρώτο γεγονός του ντέρμπι, καθώς συνέβη στα δέκα δευτερόλεπτα και υπάρχουν φόβοι για σοβαρή ζημιά του Σουηδού. Τραυματίας αποχώρησε με μυϊκές ενοχλήσεις και ο Κάλενς της ΑΕΚ, που έκανε ντεμπούτο.

Πριν από την έναρξη του αγώνα, οι οργανωμένοι του Παναθηναϊκού αποκάλυψαν πανό υπέρ των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Οι παίκτες της ΑΕΚ αποχώρησαν προς τα αποδυτήρια, όμως το πανό κατέβηκε αμέσως και το ματς άρχισε με δύο λεπτά καθυστέρησης.

Διαιτητής: Σιμόνε Σότσα (Ιταλία)

Κίτρινες: Χουάνκαρ, Μπερνάρ, Παλάσιος – Μήτογλου, Αραούχο, Γκατσίνοβιτς, Γαλανόπουλος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον (3′ λ.τρ. Γεντβάι), Χουάνκαρ (79′ Μλαντένοβιτς), Πέρεθ (70′ Αράο), Βιλένα, Τζούριτσιτς (71′ Παλάσιος), Μαντσίνι (78′ Σπόραρ), Μπερνάρ, Ιωαννίδης

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Κάλενς (59′ λ.τρ. Σιμάνσκι), Μοχαμάντι (75′ Μάνταλος), Γαλανόπουλος (63′ Πισάρο), Πινέδα, Ελίασον, Γκατσίνοβιτς (63′ Γιόνσον), Τσούμπερ, Γκαρσία (75′ Αραούχο)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.