«Ποδόσφαιρο χωρίς θεατές ίσως και για 18 μήνες»

Είναι τέτοια η επιθυμία των οπαδών να συρρέουν στα βρετανικά γήπεδα, που οι επιστήμονες δεν θέλουν καν να σκέφτονται τι μπορεί να επιφέρει τυχόν δεύτερο κύμα κορωνοϊού στην χώρα. Κι επειδή αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να ελεγχθεί παρά μόνο εάν βρεθεί το εμβόλιο, ένα από τα σενάρια που έχει πέσει στο τραπέζι και συζητιέται είναι η συνέχιση του πρωταθλήματος, αλλά χωρίς θεατές για μεγάλο χρονικό διάστημα, που μπορεί να φτάσει και τους 18 μήνες!

«Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι άνθρωποι, επιδημιολογικά, είναι ότι κάθε άτομο που προσθέτετε, προσθέτει κίνδυνο. Εάν υπάρχουν πέντε άτομα, είναι πιο επικίνδυνο από ό, τι αν υπάρχουν δύο, το 10 είναι πιο επικίνδυνο από πέντε, 500, περισσότερα από 10, 60.000 είναι πολύ, πολύ επικίνδυνο.

Ως επιστήμονας, δεν μου αρέσει να λέω ότι είμαι 100% σίγουρος για κάτι, αλλά είμαι πιο κοντά στο 100% από ποτέ ότι δεν μπορούμε να ξαναγεμίσουμε τα στάδια μέχρι να έχουμε ένα εμβόλιο», δήλωσε ο Ζακ Μπιν, επιδημιολόγος στο Πανεπιστήμιο Emory, μιλώντας στους «Times» του Λονδίνου.

Ο ανοσολόγος Κάρολ Σικόρα επισήμανε επίσης ότι παρόλο που το εμβόλιο μπορεί να φτάσει σε 18 μήνες, «η ανοσοποίηση για 68 εκατομμύρια άνθρωποι (περίπου τόσος είναι ο πληθυσμός του Ηνωμένου Βασιλείου) είναι περίπλοκη, οπότε το άνοιγμα των σταδίων θα έρθει όταν υπάρξει ανοσία στο 60%».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.