Πρόκριση-έπος της Γεωργίας, πέρασε και η Τουρκία με νίκη (videos)

Η Γεωργία έκανε το θαύμα της στο Euro 2024! Με ηγέτη τον… μάγο Κβαρατσκέλια σόκαρε την Πορτογαλία και ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη, επικράτησε με το ασύλληπτο 2-0 στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων και πήρε το εισιτήριο για τους 16 στην παρθενική παρουσία της σε Euro.
Πάντως η ήττα ήταν αναίμακτη για την Πορτογαλία, που τερμάτισε πρώτη στον όμιλο και θα βρει απέναντί της στους 16 τη Σλοβενία.
Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Τουρκία, η οποία έπειτα από ένα θρίλερ με την Τσεχία, επικράτησε 2-1, πήρε το εισιτήριο για τα νοκ-άουτ για πρώτη φορά μετά το 2008 και θα αναμετρηθεί με την Αυστρία για μια θέση στα προημιτελικά. Όσο για τους απίθανους Γεωργιανούς, θα ζήσουν το όνειρό τους απέναντι στην Ισπανία.
Οριστικά εκτός Euro τέθηκε η Τσεχία, ενώ έχασε και την τελευταία ελπίδα της η Ουγγαρία, που τερμάτισε τρίτη στον όμιλό της και αποκλείστηκε λόγω της χειρότερης διαφοράς τερμάτων που είχε με τις υπόλοιπες τρίτες που είχαν από τρεις βαθμούς.
Γεωργία-Πορτογαλία 2-0
Σκόρερ: 2′ Κβαρατσκέλια, 57′ πεν. Μικαουτάτζε
Γεωργία: Μαμαρντασβίλι, Ντβάλι, Λοτσοσβίλι (63′ Τσιταϊσβίλι), Κασία, Γκβελεσιάνι (76′ Κβιρκβέλια), Κακαμπάτζε, Κιτεϊσβίλι, Κοχορασβίλι, Τσακβετάτζε (81′ Μεκβαμπισβίλι), (81′ Νταβιτασβίλι), Μικαουτάτζε.
Πορτογαλία: Κόστα, Νταλότ, Περέιρα, Αντόνιο Σίλβα (65′ Νέλσον Σεμέντο), Παλίνια (46′ Ρούμπεν Νέβες), Ζοάο Νέβες (75′ Ματέο Νούνιες), Πέδρο Νέτο (75′ Ζότα), Κονσεϊσάο, Ζοάο Φέλιξ, Κριστιάνο Ρονάλντο (65′ Γκονσάλο Ράμος).
Τσεχία-Τουρκία 1-2
20’ ΚΟΚΚΙΝΗ:
Μπαράκ (Τσεχία)
Σκόρερ: 66’ Σούτσεκ-51’ Τσαλχάνογλου, 94’ Τοσούν
Τσεχία: Στάνεκ (54′ Κόβαρ), Χόλες, Χράνατς, Κρέτσι, Ντ. Γιούρασεκ (81′ Μ. Γιούρασεκ), Τσούφαλ, Πρόβοντ (75′ Λιγκρ), Σούτσεκ, Μπαράκ, Σιτίλ (54′ Κούχτα), Χλόζεκ (54′ Τσόρι).
Τουρκία: Γκιουνόκ, Μουλντούρ, Ακαϊντίν, Ντεμιράλ, Καντιόγλου, Γιούκσεκ (63′ Γιοκουσλού), Οζκάν (46′ Αϊχάν), Γκιουλέρ (75′ Τοσούν), Τσαλχάνογλου (87′ Κοκτσιού), Γιλντίζ, Γιλμάζ
Βαθμολογία
Πορτογαλία 6 (5-3)
Τουρκία 6 (5-5)
Γεωργία 4 (4-4)
Τσεχία 1 (3-5)
Δείτε τα στιγμιότυπα των δύο αγώνων:







Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.