Προκρίθηκαν με νίκες Ατρόμητος και Άρης επί των Ντουνάισκα και Α.Ε. Λεμεσού

Το εύστοχο πέναλτι του Ντιγκινί, που χάρισε την πρόκριση στον Άρη

Με δεύτερη νίκη με σκορ 3-2 επί της Ντουνάισκα Στρέντα στο Περιστέρι και με διπλό με 0-1 επί της Α.Ε. Λεμεσού Ατρόμητος και Άρης πήραν την πρόκριση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Ατρόμητος-Ντουνάισκα 3-2

Ήθελε… περιπέτεια ο Ατρόμητος προκειμένου να εξασφαλίσει την πρόκριση στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League. Η ομάδα του Περιστερίου προηγήθηκε νωρίς με 2-0 κι (έχοντας ως παρακαταθήκη τη νίκη με 2-1 από το πρώτο ματς) έδειξε να καθαρίζει με συνοπτικές διαδικασίες με την Ντουνάισκα Σρέντα, η οποία όμως εκμεταλλεύτηκε τις χαμένες ευκαιρίες και την αμυντική αδράνεια των Περιστεριωτών ισοφαρίζοντας 2-2. Εν τέλει, ένα γκολ του Ρισβάνη έβαλε οριστικό τέλος στις ελπίδες των Σλοβάκων και σφράγισε την πρόκριση των «κυανέλευκων» στην επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσει τη Λέγκια Βαρσοβίας.

Ο Ατρόμητος άνοιξε το σκορ στο 22′ με ένα καταπληκτικό γκολ του Βολιώτη Κατράνη μετά από φοβερή ατομική προσπάθεια και εξαιρετικό τελείωμα. Και προτού συνέλθουν οι παίκτες της Ντουνάισκα, ήρθε και δεύτερο χτύπημα από την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου στο 27′. Ο Οραβετς ανέτρεψε τον Μανούσο, ο οποίος ήταν εύστοχος από το σημείο του πέναλτι γράφοντας το 2-0. Μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου μάλιστα ο Ατρόμητος είχε την ευκαιρία να καθαρίσει την πρόκριση, αλλά ο Βέλλιος αστόχησε σε περιπτώσεις (28′, 43′).

Ενα λάθος του Γούτα στο 54′ έδωσε το δικαίωμα στη σλοβακική ομάδα να ελπίζει, καθώς ο Ραμίρες μείωσε σε 2-1, ενώ στο 72′ ο Καλμάρ ισοφάρισε (2-2) ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τη θερμοκρασία και τους παλμούς στο Περιστέρι έστω και για λίγα λεπτά. Το γκολ του Ρισβάνη στο 76′ πάντως ουσιαστικά έκοψε την όρεξη στους Σλοβάκους, φέρνοντας τον Ατρόμητο στην επόμενη φάση του Europa League.

Ατρόμητος: Μέγιερι, Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Γούτας, Κατράνης, Χαρίσης, Μάντσον, Ουμπίδες, Μανούσος, Ενσικουλού και Βέλλιος (60′ Καχίλα).

Ντουνάισκα: Τζέντλικα, Ρόναν, M. Βίντα, Ματέους, Καλμάρ, Όραβεκ, Ταίβο, Κρούζλιακ, Κόστρνα, Σμέλικ (46′ K. Βίντα), Μπλάκμα

 

Α.Ε. Λεμεσού-Αρης 0-1

Ο Νικολά Ντιγκινί σκόραρε από το σημείο του πέναλτι μόλις στο 14′ στο «ΑΕΚ Λάρνακα» και με το 0-1 χάρισε τη νίκη και την πρόκριση στον Αρη στην επόμενη φάση του Europa League. Το πέναλτι κέρδισε ο Ιντέγε Μπράουν, που έκανε κοντρόλ με το … γόνατο μετά από μακρινή μπαλιά του Μπάσα και ανατράπηκε από τον γκολκίπερ Βοζίνια.

Ο Αρης μπροστά στο θερμό κοινό του, που ταξίδεψε στην Κύπρο, προσπάθησε να διαχειριστεί το σκορ, τον καύσωνα και την έντονη υγρασία, ωστόσο η ΑΕ Λεμεσού έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 0-0 με τον Χουράδο και είχε δοκάρι στο 37′ σε κεφαλιά του Τεσέιρα. Ο Ιντέγε Μπράουν δεν μπόρεσε να νικήσει δύο φορές τον Βοζίνια, στο 24′ και στο 52′, ο Ματίγια έχασε μεγάλη ευκαιρία με απευθείας φάουλ στο 77′, ενώ στο 81′ ο Κουέστα κράτησε το μηδέν στην κεφαλιά του Κάρλος.

Στο 83′ η ΑΕ Λεμεσού έμεινε με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Γκοντάλ και ο Αρης κράτησε εύκολα τη νίκη.

ΑΕ ΛΕΜΕΣΟΥ (N. Kέρκεζ): Βοζίνια, Τεσέιρα (65′ Αντόνια), Γκαζντανιάγκα, Γκοντάλ, Ζντραβκόφσκι, Αντάμοβιτς, Αγκάνοβιτς, Γουίλερ (52′ Αβραάμ), Γκαζαριάν, Χουράδο (52′ Κάρλος)

AΡΗΣ (Σ. Παντελίδης): Κουέστα, Σούντγκρεν, Κόρχουτ, Ροζ, Βέλεθ, Ματίγια, Μπάσα, Ντιγκινί, Φετφατζίδης (68′ Σάσα), Λάρσον (61′ Τόνσο), Ιντέγε (86′ Μαρτίνες)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.