Προσπαθεί να «γιατρέψει» τις πληγές του ο Κένταυρος

Νίκη επί της Εκμάθησης Αθλημάτων 28-19

Ο Κένταυρος αναρριχήθηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας για την Β’ Φάση του 2ου Ομίλου της Β’ Εθνικής. Για την πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου (6η αγωνιστική) επικράτησε επί της Εκμάθησης Αθλημάτων με 28-19. Ισοβαθμεί με την ομάδα από τις Συκιές Θεσσαλονίκης και υπερτερεί διότι κατάφερε να κερδίσει με εννιά τέρματα, έναντι τριών που είχε ηττηθεί στην πρώτη αγωνιστική.

Στον πρώτο γύρο, η ομάδα του Κενταύρου βρέθηκε στο ναδίρ του σχετικού βαθμολογικού πίνακα. Οι ήττες στην Θεσσαλονίκη από Εκμάθηση και Άρη, η άδικη για τις προσπάθειες των παιχτών απώλεια του παιχνιδιού στο πρώτο παιχνίδι έδρας με την ΑΕΠ Πανόραμα σε συνέχεια του επεισοδίου με την απουσία του  γιατρού, η αναβολή του παιχνιδιού στην Κέρκυρα και η συγκομιδή των πρώτων δύο βαθμών με την Καστοριά (η ομάδα της ακριτικής πόλης δεν ταξίδεψε ποτέ για τον Βόλο) ολοκληρώνουν την εικόνα του πρώτου γύρου.

Οι παίκτες των Παπαδόπουλου-Καλαποδά είχαν να αγωνιστούν έναν μήνα και έβλεπαν τις προσπάθειες τους να μην ευδοκιμούν για την επίτευξη του στόχου της ανόδου στην Α2 κυρίως για εξωγηπεδικούς λόγους. Η κατάληψη μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων είναι πρακτικά αδύνατη, αλλά η πτώση του Φίλιππου Βέροιας από την Α1 «μετακίνησε» τις τεκτονικές πλάκες των βαθμολογιών όλων των κατηγοριών και δημιούργησε μια χαραμάδα ελπίδας. Η τρίτη θέση της βαθμολογίας θα οδηγήσει σε αγώνα μπαράζ με την Ασπίδα Ξάνθης. Προπονητές και παίκτες αποφάσισαν να μην εγκαταλείψουν την προσπάθεια και συνέχισαν να δουλεύουν με πείσμα για την επίτευξη ενός μικρού θαύματος. 

Το πρώτο βήμα έγινε το μεσημέρι της Κυριακής στο ΕΑΚ. Η ομάδα της Εκμάθησης ταξίδεψε πλήρης στο Βόλο και  με νίκη θα «κλείδωνε» την τρίτη θέση έχοντας και ως δικλίδα την διαφορά των τριών τερμάτων. Με σεμιναριακή άμυνα και με όπλο τον αιφνιδιασμό κράτησαν το προβάδισμα σε όλη την διάρκεια του αγώνα μέχρι το τελικό 28-19. Ο Κένταυρος ευτύχησε να έχει σε φανταστική μέρα τους Μησιρλίδη και Γραμματικόπουλο που πέτυχαν πέντε και τέσσερα τέρματα αντίστοιχα, ενώ ο Γκαμώτσος κάτω από τα δοκάρια αποδείχτηκε πραγματικός «Κέρβερος».

Η προσπάθεια των νεαρών παικτών θα συνεχιστεί το επόμενο Σάββατο στις 17:00 στο ΕΑΚ του Βόλου. Η ομάδα της Μαγνησίας θα υποδεχθεί τον πρωτοπόρο Άρη Θεσσαλονίκης και θα επιχειρήσει να κάνει ένα ακόμη βήμα για την εγκαθίδρυσή της στην θέση που θα την οδηγήσει στον αγώνα μπαράζ, για αυτό και κάνουν έκκληση στους φίλους της ομάδας και του  handball να γεμίσουν το ΕΑΚ.

Τα πεντάλεπτα: (α) 2-0,5-2,8-4,11-6,15-9,17-11 (β) 18-13,21-13,21-14,25-16,27-17, 28-19.

Για την ομάδα του Κενταύρου Αγριάς αγωνίστηκαν οι Γκαμώτσος, Χανιάς, Χιώτης 2, Πάσχος 3, Παπαδόπουλος 1, Λαζαρίδης, Βαλκαμελής, Μησιρλίδης 6, Μακρής 3, Χαλκιάς 3, Γραμματικόπουλος 5, Κρατήρας 1, Καρανάσιος 2, Χούστης 2, Μιχαλόπουλος και Καλαποδάς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.