Πρώτη η ΑΕΚ στην Α1 μπάσκετ μετά την αποχώρηση του ΠΑΟ!

Η ΑΕΚ με την άνετη νίκη στην στη Ρόδο επί του υποβιβασμένου Κολοσσού, με σκορ 106-69 στη χθεσινή , θα βρεθεί στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, μετά την αφαίρεση 6 βαθμών από τον Παναθηναϊκό για την άρνησή του να κατέβει στον αγώνα με την Κύμη. Είναι η πρώτη φορά ύστερα από 17 χρόνια που η «Ενωση» τερματίζει πρώτη στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος μπάσκετ.

Το Περιστέρι που νίκησε τον ΠΑΟΚ με 83-65, βρέθηκε δεύτερο (!). Ισοβάθμησε με τον Παναθηναϊκό, αλλά λόγω της καλύτερης διαφοράς κατέλαβε την 2η θέση.

Ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί τρίτος και με αντίπαλο τον έκτο Ολυμπιακό, κάτι που σημαίνει ότι οι δύο αιώνιοι θα αναμετρηθούν στην πρώτη φάση των πλέι οφ! Τι σημαίνει αυτό; Πως με βάση τα τωρινά δεδομένα δε θα γίνει αγώνας, καθώς, ο μεν Παναθηναϊκός ζητά μια σειρά από συγκεκριμένες ενέργειες για να μην αποσυρθεί από το πρωτάθλημα, ενώ ο Ολυμπιακός δηλώνει πως θα αγωνιστεί μόνο με ξένους διαιτητές.

Στην ουρά, εκεί κι αν ήρθαν τα πάνω – κάτω. Η Κύμη με το… διπλό στα χαρτιά στο ΟΑΚΑ σώθηκε, ενώ ήταν με το ενάμισι πόδι στην Α2, και το Ρέθυμνο αλώνοντας το Αλεξάνδρειο με 87-81 σώθηκε επίσης, ρίχνοντας το Λαύριο, παρότι αυτό νίκησε στην έδρα του τον Ηφαιστο με 96-76! Οσο για το πολυσυζητημένο ματς Ολυμπιακού – Προμηθέα, έγινε σε φιλική ατμόσφαιρα και σε ρυθμούς προπόνησης, για τον Ολυμπιακό που έφτασε σε άνετη νίκη με 86-59.

Θυμίζουμε ότι χθες μετά τα όσα συνέβησαν με τον διαιτητή Αναστόπουλο, που ανακοίνωσε ότι δε θα σφυρίξει στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Προμηθέα λόγω του κλίματος τρομοκρατίας που έχει δημιουργηθεί, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός αντέδρασε δυναμικά δηλώνοντας ότι δεν κατεβαίνει στο ματς με την Κύμη που ήταν προγραμματισμένο για τις 5.30 το απόγευμα της Τετάρτης (8/5)και ότι αποσύρεται απ’ το πρωτάθλημα και από οποιαδήποτε αγωνιστική δραστηριότητα, μέχρι να τιμωρηθούν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι και ο «σύλλογος που έκανε δόγμα το “εμείς ή κανείς”», όπως τονίστηκε στη σχετική ανακοίνωση.

 Πιθανή αναβολή των πλέι οφ

Το μπάχαλο πάντως συνεχίζεται και μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου της Basket League.  Ο ΕΣΑΚΕ αναμένεται να καλέσει έκτακτη σύσκεψη και είναι πολύ ορατό το ενδεχόμενο να αναβληθούν μέχρι νεωτέρας τα playoffs, που βάσει προγραμματισμού επρόκειτο να αρχίσουν στο τέλος της εβδομάδας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.