Ρεκόρ από τον νεαρό Αβδάλα στο πρωτάθλημα της Basket League

Όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, ο Νεοκλής Αβδάλας έγινε ο νεότερος παίκτης που έκανε ντεμπούτο στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Basket League, με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, στο παιχνίδι με αντίπαλο τον Ιωνικό.

Ο γεννημένος στις 4 Φεβρουαρίου 2006 Αβδάλας, πάτησε για πρώτη φορά στα παρκέ της κατηγορίας όντας 15 χρονών, οχτώ μηνών και 14 ημερών. Μικρότερος από οποιονδήποτε άλλον αφού το σχετικό ρεκόρ κρατούσε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος από τις 26 Νοεμβρίου 2012 όταν έκανε ντεμπούτο στη Basket League με τον Παναθηναϊκό, στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό, όντας 15 χρονών, 10 μηνών και 20 ημερών.

Ο Νεοκλής Αβδάλας έγινε συνολικά ο τρίτος νεότερος παίκτης που αγωνίστηκε σε ματς της Basket League πίσω από δύο συμπαίκτες του στον Παναθηναϊκό. Μικρότεροι έκαναν ντεμπούτο μόνο Ο Γιώργος Παπαγιάννης στις 5 Ιανουαρίου 2012 ως παίκτης του Περιστερίου κόντρα στον Παναθηναϊκό σε ηλικία 14 χρονών, έξι μηνών και δύο ημερών και ο  Λευτέρης Μαντζούκας στις 14 Φεβρουαρίου 2018 ως παίκτης του Προμηθέα κόντρα στον Πανιώνιο, σε ηλικία 14 χρονών, επτά μηνών και έξι ημερών.

Ο Νεοκλής είναι γιος του Δημήτρη Αβδάλα και οι δυο τους μπήκαν στη μακρά λίστα πατεράδων και γιων που αγωνίστηκαν στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας. Ο Δημήτρης Αβδάλας ξεπήδησε από τον Άρη και το καλοκαίρι του 1989 μετακινήθηκε στο Σπόρτιγκ στο πλαίσιο της μεταγραφής του Ντίνου Αγγελίδη. Με την ομάδα των Πατησίων αγωνίστηκε ως το 1999 μετρώντας 212 ματς και 1.464 πόντους πρωταθλήματος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.