Ρεκόρ διακοπής με νικιώτικο φόντο…!

Η διακοπή του πρωταθλήματος της πρώτης κατηγορίας, είτε υπό την ονομασία «Α’ Εθνική» είτε ως Super League, είναι το απόλυτο ρεκόρ με 97 ημέρες σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η διοργανώτρια Αρχή, με το δεύτερο μεγαλύτερο διάστημα να έχει και βολιώτικο ενδιαφέρον αφού έχει να κάνει με αγώνα ανάμεσα σε Νίκη Βόλου και Παναθηναϊκό!

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την περίοδο του 1965, με την αγωνιστική δράση να έχει ολοκληρωθεί σχεδόν στο σύνολό της, εκτός από την αναμέτρηση των «κυανόλευκων» με τους «πράσινους». Από τις 27 Ιουνίου 1965, που τελείωσε το πρωτάθλημα, υπήρξε αναμονή για να παρθεί απόφαση και να επαναληφθεί ο αγώνας Νίκης – Παναθηναϊκού, που είχε διακοπεί. Ο αγώνας διεξήχθη στις 19 Σεπτεμβρίου, αφού είχε ξεκινήσει ημερολογιακά η επόμενη σεζόν. Έγινε 84 μέρες μετά την διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής… Όλες οι άλλες ομάδες είχαν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους, εκτός από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και τον Παναιγιάλειο, που εκ των υστέρων κλήθηκαν να παίξουν μπαράζ παραμονής με τη Νίκη Βόλου.

Σύμφωνα με το blog «aspromavresistories», πριν τη διεξαγωγή των αγώνων της τελευταίας αγωνιστικής, στη βαθμολογία προηγείτο ο Παναθηναϊκός με 77 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα βαθμολογίας), ακολουθούμενος από την ΑΕΚ που είχε τρεις λιγότερους (74). Κάτι που σημαίνει πως ακόμη και με ήττα του Παναθηναϊκού στον Βόλο, έπαιρνε το πρωτάθλημα. Τι συνέβη όμως;
Η μόνη περίπτωση να μην πάρει τον τίτλο ο Παναθηναϊκός ήταν να μηδενιστεί και αυτό έγινε! Στο 57′ του αγώνα και ενώ η Νίκη προηγείτο με 1-0, ο μάνατζερ του Παναθηναϊκού (Πετρόπουλος) όρμηξε εναντίον του Γερμανού διαιτητή και τον άρπαξε από τον λαιμό! Αυτός αμέσως διέκοψε το ματς σε βάρος της αθηναϊκής ομάδας. Οι παράγοντές της, κυριολεκτικά ικέτευαν τους Βολιώτες παρακαλώντας να συνεχιστεί το ματς, τονίζοντας πως θα έχαναν, φτάνει να ολοκληρωνόταν η αναμέτρηση και να έπαιρναν τον βαθμό της ήττας που θα τους έδινε τον τίτλο!

35 ημέρες λόγω Χούντας!

Στις 16 Απριλίου 1967 έχει διεξαχθεί η 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος, αλλά πέντε μέρες αργότερα εκδηλώθηκε το πραξικόπημα της Χούντας και μέχρι να κριθεί ασφαλές να διεξαχθούν αγώνες, χρειάστηκε να περάσουν συνολικά 35 μέρες. Η 26η αγωνιστική διεξήχθη τελικά στις 21 Μαϊου 1967, υπό καθεστώς… γύψου και «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» των Συνταγματαρχών…

Οι 34 μέρες του 2002

Το συγκεκριμένο πρωτάθλημα ξεκίνησε με πολλά προβλήματα,αφού τον Σεπτέμβριο η συνδρομητική τηλεοπτική πλατφόρμα Alpha Digital ανακοίνωσε το κλείσιμό της, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μεγάλη κρίση.

Στις 22 Σεπτεμβρίου διεξάγεται η 4η αγωνιστική και η ΕΠΑΕ αποφασίζει την αναβολή δύο αγωνιστικών αρχικά, παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν, ακόμη και από την αντίδραση της Πολιτείας. Η διακοπή θα διαρκέσει τελικά 34 μέρες, αφού τα πρώτα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής γίνονται στις 26 Οκτωβρίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.