ΣΔΥ Βόλου: Από το Νευροκόπι στην Κριθαριά!

Η πρώτη συμμετοχή σε αγώνα για το νέο έτος έγινε από τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου την Κυριακή 9 Ιανουαρίου στα Λευκόγεια Νευροκοπίου Δράμας, στο «Frozen Peaks – Frozen Lakes 2022».

Ο αγώνας ήταν απόστασης 15 χιλιομέτρων και πραγματοποιήθηκε για φιλανθρωπικό σκοπό. «Τρέχουμε στο πιο κρύο μέρος της Ελλάδας στον Βορρά για τους συνανθρώπους μας σε ένα από τα πιο ζεστά μέρη της Ελλάδας στον Νότο» ανέφερε η διοργάνωση, που έγινε για να διατεθούν όλα τα έσοδα στους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου Κρήτης. Η εκκίνηση δόθηκε στην Κ. Πλατεία Λευκογείων, και η διαδρομή κινήθηκε γύρω από τη λίμνη που φέρει το ίδιο όνομα. Ο Ντίνος Πεταλωτής και η Φανή Χασιώτη ήταν τα μέλη του ΣΔΥΒ που αγωνίστηκαν στα Λευκόγεια, μαζί με συνολικά 157 δρομείς.

Το μεγαλύτερο βάρος από τις δράσεις του ΣΔΥ Βόλου δίνεται βέβαια αυτό το διάστημα για τη διοργάνωση του 1ου Κριθαριά Trail που θα πραγματοποιήσει ο σύλλογος την Κυριακή 30 Ιανουαρίου. Ο αγώνας θα γίνει κανονικά και με ασφάλεια, με σχολαστική τήρηση από τον ΣΔΥΒ του πρωτοκόλλου που ορίζει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τους αγώνες δρόμου και βουνού.

Τα νέα είναι ευχάριστα για όσους θέλουν να κάνουν τις προπονήσεις τους στη διαδρομή, καθώς ο Γιώργος Καλαντζής ξεκίνησε διακριτική – οικολογική σήμανση στη διαδρομή, που θα την ολοκληρώσει τις επόμενες ημέρες. Οι κορδέλες θα μπούνε μόνο το τελευταίο διήμερο πριν τον αγώνα για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος, και βέβαια όλα, και η σήμανση, θα αφαιρεθούν την επόμενη του αγώνα. Στο μονοπάτι Άγιος Στέφανος – Κριθαριά υπάρχουν επίσης μόνιμα κόκκινα μικρά σημάδια με τον τρόπο που προβλέπεται στη χώρα μας και διεθνώς για τη σήμανση των μονοπατιών.

Μερικές ημέρες πριν έγινε μάλιστα το πρώτο test event στις δύο διαδρομές του 1ου Κριθαριά Trail από μέλη του συλλόγου. Ο αγώνας είναι ο πιο παραθαλάσσιος trail της Ελλάδας, με διαδοχικές παραλίες να δεσπόζουν και να μαγεύουν, και με φόντο στο 4ο χιλιόμετρο της διαδρομής το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου σε βράχο στη θάλασσα.

Οι αποστάσεις των αγώνων είναι:

α) 8,3 χιλιόμετρα trail με υψομετρική 350 μέτρων.

β) 6.500 μέτρα αγώνας δρόμου τύπου «urban trail» (άσφαλτος) με υψομετρική 165 μέτρων στη διαδρομή Κριθαριά – Μάραθος – Άγιος Γεώργιος. Οι 2 αγώνες θα γίνουν με διαφορά μεταξύ τους 2 ωρών ώστε όποιος θέλει να μπορεί να τρέξει και στους δύο.