Σε ανόδους χωρίς υποβιβασμούς επιμένει η SL2-FL

Ένα ακόμη ΔΣ πραγματοποίησαν τα μέλη της Ένωσης Super League 2-Football League, στο πλαίσιο της συζήτησης που έχει αναπτυχθεί για την αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών του ελληνικού ποδοσφαίρου, παίρνοντας μεταξύ άλλων την απόφαση να διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα της Super League 2, και από εκεί και πέρα να συναντηθούν εκπρόσωποί της με ΕΠΟ και Super League, επιμένοντας στο σενάριο για 18 ομάδες στην πρώτη κατηγορία, 16 στη δεύτερη και 14 στη Football League.

Ουσιαστικά πρόκειται για την πρόταση που εξ αρχής είχε προκρίνει ο Συνεταιρισμός, και που προϋποθέτει την άνοδο τεσσάρων ομάδων από τη Super League 2 στη Super League, χωρίς υποβιβασμούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη Football League. Η λύση δηλαδή στην οποία επιμένει η Super League 2-Football League περιλαμβάνει παραμονή όλων των ομάδων σε όλες τις κατηγορίες, αλλά και άνοδο οκτώ ομάδων από την τρίτη τη τάξει εθνική κατηγορία στη δεύτερη.

Το συγκεκριμένο σενάριο σαφώς και ευνοεί τη Νίκη Βόλου αλλά και τον Ολυμπιακό Βόλου για άνοδο στη δεύτερη κατηγορία, αλλά είναι σίγουρο ότι πολλά από τα μέλη της Super League αντιδρούν, όπως και εξωθεσμικοί παράγοντες που κατέχουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα και μιλούν ακόμη και για μείωση ομάδων στην πρώτη κατηγορία και σε καμία περίπτωση για αύξηση. Βέβαια τον τελικό λόγο έχει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αλλά εδώ και αρκετό καιρό αναζητά συμβιβαστική λύση, χωρίς να θέλει να επιβάλει καταστάσεις που θα φέρουν κόντρες από πλευράς Super League. H κοινή συνάντηση με την ΕΠΟ και τη Super League εξάλλου είχε αναβληθεί εξαιτίας των εκλογών στη Super League για την ανάδειξη νέου προέδρου, θέση την οποία πήρε τελικά ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης. Με αυτά τα δεδομένα αναμένεται συνάντηση μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων πλευρών…

Ουσιαστικά έχουμε πάλι περιστροφή της όλης υπόθεσης γύρω από τον εαυτό της με τη συζήτηση να γυρνά πάλι στα αρχικά της στάδια. Τις τελευταίες ημέρες το σενάριο για δύο ομίλους στη Super League 2 κέρδιζε πόντους, όμως ο Συνεταιρισμός διατηρεί στο προσκήνιο των ανόδων χωρίς υποβιβασμούς, με αύξηση των ομάδων στη Super League. Οπότε όλοι αναμένουν τα αποτελέσματα της συνάντησης ΕΠΟ-Super League-SL2/FL, που θα κρίνει τις εξελίξεις.

H ανακοίνωση για το σημερινό ΔΣ από πλευράς SL2-FL έχει ως εξής: «Ως γνωστόν, στις 3-6-2020 το Διοικητικό Συμβούλιο της SUPER LEAGUE 2 αποφάσισε την επανέναρξη του Πρωταθλήματος της  SUPER LEAGUE 2 στις 29-6-2020 και 5-7-2020. Όμως, η ΕΠΟ με απόφασή της Εκτελεστικής Επιτροπής στις 6-6-2020 αποφάσισε να έχει ολοκληρωθεί ο αγώνας μπαράζ  μεταξύ του 13ου της SUPER LEAGUE 1 και του 2ου της SUPER LEAGUE 2 στις 2-8-2020, το οποίο σημαίνει ότι οι αγώνες της  SUPER LEAGUE 2 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως την 20-7-2020.

Μετά από αυτό η απόφαση της SUPER LEAGUE 2 για συνέχιση και ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος (play off – play out) κατέστη εν τοις πράγμασι ανέφικτη, αφού για λόγους ανωτέρας βίας οι ομάδες της SUPER LEAGUE 2 βρέθηκαν προ αυτού του τετελεσμένου αδιεξόδου. Κατόπιν όλων αυτών το Διοικητικό Συμβούλιο της SUPER LEAGUE 2 αποφάσισε στη σημερινή συνεδρίασή του, την 22-6-2020, την διακοπή του Πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE 2 αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 και την επικύρωση της βαθμολογίας ως έχει, κάνοντας χρήση του δικαιώματος που τους παρέχεται από τον Ν. 4684/2020 και ΦΕΚ Α -8620200425.

»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.