Σενάριο για έναν γύρο και στην ΕΣΚΑΘ!

Η εποχή της πανδημίας ευνοεί την ανάπτυξη σεναρίων και ένα από αυτά αφορά και τα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΘ, που κάνει και αυτό λόγο για πρωταθλήματα ενός γύρου!

Λίγες αγωνιστικές πρόλαβαν να παίξουν οι ομάδες στις τρεις ανδρικές κατηγορίες, ενώ οι γυναίκες δεν πρόλαβαν να πατήσουν καν στο παρκέ, πριν έρθει το δεύτερο lockdown στο προσκήνιο. Από εκεί και πέρα σιγή ιχθύος και από την πλευρά των διοικούντων και από αυτή των ομάδων. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι και η ιστοσελίδα της ΕΣΚΑΘ (όπως και αυτή της ΕΠΣΘ) έχουν ν’ αναρτήσουν κάτι από τις αρχές Νοεμβρίου, όταν και ανακοινώθηκαν οι διακοπές των πρωταθλημάτων.

Το σενάριο λοιπόν για το μέλλον της ΕΣΚΑΘ κάνει λόγο για διεξαγωγή ενός γύρου του πρωταθλήματος ακούγεται λοιπόν τις τελευταίες ημέρες, αλλά και από πλευράς συλλόγων δεν λέγονται και πολλά αυτό το χρονικό διάστημα. Όλοι βρίσκονται σε αναμονή, μιας και ούτε προπονήσεις δεν επιτρέπεται να γίνουν, ενώ τα δεδομένα για το άθλημα του μπάσκετ είναι σαφώς πιο δύσκολα, αφού οι αγώνες διεξάγονται σε κλειστούς χώρους…

Η προκήρυξη πάντως του πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑΘ για παράδειγμα αναφέρει ότι σε περίπτωση οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος για λόγους ανωτέρας βίας (πανδημίας ή άλλης αιτίας) θα ισχύσει ως τελική η  βαθμολογία που διαμορφώθηκε κατά την διακοπή του πρωταθλήματος με την προϋπόθεση ότι θα  έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος. Σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης του πρώτου γύρου, και εφόσον δεν συνεχιστεί μέχρι το τέλος του Μαΐου, τότε το πρωτάθλημα θα θεωρηθεί ως μη γενόμενο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.