Σολάκης: Το ντέρμπι Νίκη – Ολυμπιακός είναι… ματσάρα!

Δηλώσεις στο Ράδιο Ακρόαμα 99,8 και την εκπομπή Αθλητικό Ακρόαμα έκανε ο παλαίμαχος επιθετικός Ηλίας Σολάκης, ο οποίος πλέον κάνει τα πρώτα του βήματα ως προπονητής στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Φλώρινα. Ο Έλληνας σέντερ φορ μίλησε για την θητεία του σε Νίκη και Ολυμπιακό Βόλου, κάνοντας παράλληλα τις προβλέψεις του για το βολιώτικο ντέρμπι το Σάββατο.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην αθλητική ραδιοφωνική εκπομπή:

Για το πως βλέπει τις δύο ομάδες στην Football League: «Τις παρακολουθώ τις ομάδες του Βόλου, ειδικά τον Ολυμπιακό, γιατί και ο Βόλος μου αρέσει και υπάρχει και μια μεγάλη εκτίμηση για τους ανθρώπους εκεί πέρα. Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα καθώς είχε κάποια άσχημα αποτελέσματα κάτι που οδήγησε και στην αλλαγή του προπονητή. Στην πορεία, μετά την πρόσληψη του Σούλη Παπαδόπουλου η ομάδα έχει μπει σε μια καλή τροχιά, πάει πάρα πολύ καλά όπως δείχνουν τα αποτελέσματα και τόσο η ψυχολογία των παικτών, όσο και η ομάδα γενικότερα δείχνει «ανεβασμένη». Όσον αφορά τη Νίκη, η ομάδα έχει μείνει μέχρι στιγμής αρκετά πίσω. Δεν έχει ξεκινήσει καλά γι’ αυτό είχαμε και εκεί μια αλλαγή προπονητή, με τον φίλο μου τον Στάικο Βεργέτη να αναλαμβάνει. Νομίζω ότι είναι ένας πολύ αξιόλογος προπονητής και θα κάνει τα αδύνατα δυνατά μέσα από τη δουλειά του για να ανεβάσει ψηλότερα την ομάδα.»

Για τον Στάικο Βεργέτη: «Τον θεωρώ έναν πάρα πολύ καλό και αξιόλογο προπονητή. Είναι δουλευταράς, είναι γνώστης του ποδοσφαίρου και μπορεί να καθοδηγήσει μια ομάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Βέβαια σε μία ομάδα, εκτός από το πόσο καλός είναι ένας προπονητής, παίζουν ρόλο και πολλά άλλα δεδομένα. Σίγουρα όμως, επειδή είναι γνώστης και κατέχει πολλά πράγματα γύρω από το ποδόσφαιρο, θα βοηθήσει πάρα πολύ τη Νίκη.»

Για την εμπειρία του να παίζεις ένα τέτοιο παιχνίδι: «Εγώ θα το πω πιο λαϊκά, είναι ματσάρα! Επειδή το έχω παίξει και το έχω ζήσει, είναι ματσάρα! Πρόκειται για ένα αγώνα που ξεσηκώνει -με την καλή έννοια- όλο το νομό και αποτελεί γιορτή για το βολιώτικο ποδόσφαιρο, καθώς κοντράρονται οι δύο ιστορικότερες ομάδες της πόλης. Είναι ότι καλύτερο για έναν ποδοσφαιριστή το να παίξει το λεγόμενο βολιώτικο ντέρμπι!»

Για το ματς του Σαββάτου: «Σε ένα ντέρμπι είναι δύσκολο να μιλήσεις για φαβορί. Σε καλύτερο momentum πάντως μπορούμε να πούμε ότι βρίσκεται ο Ολυμπιακός Βόλου. Το γεγονός ότι η Νίκη άλλαξε πρόσφατα προπονητή μπορεί να της δώσει μεγαλύτερη ψυχολογία, όμως εγώ δίνω ένα προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Βρίσκεται σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση, έχει καλή βαθμολογική συγκομιδή τελευταία και θα του δώσω ένα μικρό προβάδισμα για την αναμέτρηση. Εύχομαι να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι το Σάββατο και να κερδίσει ο καλύτερος.»

Για το αν έχει απήχηση το παιχνίδι εκτός Βόλου: «Λόγω κατηγορίας μπορεί να μην έχει τόση απήχηση, αν και όταν είχα παίξει τα τελευταία ντέρμπι με τη Νίκη στην τότε Β’ Εθνική πράγματι ίσχυε αυτό, υπήρχε μεγάλη απήχηση. Ακόμα και όταν γύρισα στη Φλώρινα με ρωτούσαν γι’ αυτά τα παιχνίδια. Ίσως παίζει ρόλο και η κατηγορία, πιστεύω όμως ότι είναι ένα ντέρμπι που λίγο ή πολύ όλοι θα του δώσουνε σημασία!»

Για τις καλύτερες στιγμές του με Νίκη και Ολυμπιακό αντίστοιχα: «Στη Νίκη είχα έρθει τότε ξαφνικά στις τελευταίες μέρες των μεταγραφών, ως δανεικός από την ΑΕΚ. Όλη μας η πορεία τότε ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία, γιατί η ομάδα χτίστηκε τελευταία στιγμή και πολλοί περίμεναν ότι θα πέσουμε εύκολα. Εμείς όμως κάναμε μια πολύ αξιόλογη πορεία, διεκδικήσαμε ακόμα και την άνοδο τις τελευταίες αγωνιστικές αν και τελικά δεν τα καταφέραμε. Όλη μας η πορεία πάντως ήταν πάρα πολύ θετική όσον αφορά την τότε εμπειρία μου στη Νίκη. Στον Ολυμπιακό έχω ζήσει σίγουρα περισσότερες καλές στιγμές. Την άνοδο μας στη Σούπερ Λίγκ μετά από πολλά χρόνια, το ότι είχα βγει πρώτος σκόρερ, την πορεία στην Σούπερ Λίγκ και την έξοδο στην Ευρώπη.. Σκόραρα κιόλας σε ευρωπαϊκό ματς σε μεγάλη ηλικία! Έχω πολλά πράγματα να θυμάμαι από τον Ολυμπιακό και μια αγάπη λίγο μεγαλύτερη γι’ αυτή την ομάδα.»

Πηγή: akroama.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.