Σωτηρία μόνο μαθηματικά και με καραμπόλες για τον Ολυμπιακό Βόλου…

Ενώ καλείται να έχει πλάνο για την επόμενη ημέρα

Από τη στιγμή που βγήκαν τα κομπιουτεράκια και άρχισαν να γίνονται υπολογισμοί για το αν η ομάδα μένει ή πέφτει και πώς, αυτό δεν ήταν καλό για τον Ολυμπιακό Βόλου. Τα χρονικά περιθώρια στένεψαν και πλέον εξαλείφονται, και όχι απλά μαθηματικά αλλά με περίπλοκες εξισώσεις φαίνεται να σώζονται οι «ερυθρόλευκοι», μετά την ισοπαλία στην Κατερίνη με τον Πιερικό (2-2).

Αν είχαν κερδίσει οι «ερυθρόλευκοι» τώρα τα πράγματα θα ήταν αλλιώς, και δεν θα βρίσκονταν με ενάμισι πόδι στη Γ’ Εθνική. Οι καραμπόλες που πρέπει να γίνουν σχεδόν απίστευτες, προκειμένου ο Ολυμπιακός Βόλου να είναι παρών στη Super League 2 της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Πώς έχουν αυτές οι καραμπόλες; Μαθηματικά είπαμε, ο Ολυμπιακός Βόλου μπορεί να σωθεί. Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να κάνει το 2/2 με Απόλλωνα Λάρισας και ΟΣΦΠ Β’. Από εκεί και πέρα θα πρέπει ο Πιερικός να χάσει από την Αναγέννηση Καρδίτσας στο ένα και μοναδικό παιχνίδι που του απομένει για να κλείσει η αγωνιστική χρονιά γι’ αυτόν. Επίσης και η Καβάλα και ο Πανσερραϊκός πρέπει να χάσουν βαθμούς από τους επερχόμενους αντιπάλους τους. Προφανώς και ο Ηρακλής και η Βέροια μπορούν να κερδίσουν την Καβάλα, προφανώς το ίδιο μπορούν να κάνουν και οι Αλμωπός και Νίκη σε βάρος του Πανσερραϊκού, όσο μικρό και να είναι το κίνητρο. Προφανώς όμως το να έρθουν τα αποτελέσματα που θέλει ο Ολυμπιακός Βόλου σε επτά συνολικά παιχνίδια δεν είναι καθόλου εύκολο.

Οι αναμετρήσεις που κοιτάει λοιπόν ο Ολυμπιακός Βόλου στις δύο τελευταίες αγωνιστικές είναι οι εξής:

Πιερικός (31 βαθμοί): Με Αναγέννηση Καρδίτσας (εντός), ρεπό τελευταία αγωνιστική.

Καβάλα (30 βαθμοί): με Ηρακλή (εντός), με Βέροια (εκτός).

Πανσερραϊκός (29 βαθμοί): Με Αλμωπό Αριδαίας (εκτός), με Νίκη Βόλου (εντός).

Ολυμπιακός Βόλου (26 βαθμοί): με Απόλλωνα Λάρισας (εντός), με ΟΣΦΠ Β’ (εκτός).

Όλα μπορεί να λήξουν και μαθηματικά ήδη από την Τετάρτη 27 Απριλίου και να επισημοποιηθεί ο υποβιβασμός του Ολυμπιακού Βόλου στη Γ’ Εθνική. Πάντως, ήδη η ομάδα, η διοίκηση της ΠΑΕ και ο Ερασιτέχνης θα πρέπει να έχουν πλάνο για την επόμενη ημέρα. Εφόσον επισημοποιηθεί ο υποβιβασμός, αυτό το πλάνο πρέπει να αφορά την επιστροφή των «ερυθρόλευκων» στη Super League 2, μέσα από μία δύσκολη διαδικασία.

Τη νέα χρονιά η Γ’ Εθνική περιλαμβάνει και μεγαλύτερα ταξίδια με λιγότερους ομίλους στην κατηγορία, αλλά και ασφάλιση παικτών, κάτι που σημαίνει και αυξημένα έξοδα σε σχέση με τα φετινά δεδομένα στην τρίτη τη τάξει κατηγορία.

Χ.Τ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.