Στ. Φάτσης: «Κανένα θέμα ψήφου εμπιστοσύνης προς τον κ. Τζήμα»

Στην ανακοίνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος της Νίκης Βόλου για τη σύγκληση έκτακτης Γ.Σ. για τις 28 Δεκέμβρη, αναφέρθηκε φιλοξενούμενος στο επίσημο ραδιόφωνο της Νίκης, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Στέργιος Φάτσης. Ο κ. Φάτσης τόνισε ότι η Γ.Σ. έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και ότι δεν μπαίνει κανένα θέμα ψήφου εμπιστοσύνης προς τον κ. Τζήμα. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης:

«Εξεπλάγην από την ανακοίνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος. Τη Δευτέρα είχαμε Δ.Σ. στην Ερασιτεχνική και μπήκε το θέμα αν πρέπει να κάνουμε μία Γ.Σ., η οποία θα έχει ενημερωτικό χαρακτήρα. Δηλαδή έχουν συμπληρωθεί γύρω στους έξι μήνες από τη Γ.Σ., όπου ο κ. Τζήμας ανέλαβε τα ηνία της ομάδας και η ημερήσια διάταξη έχει ως θέμα τον διοικητικό και αγωνιστικό απολογισμό του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ήταν ομόφωνη απόφαση και δεν υπήρξε κάποιος που διαφώνησε γι’ αυτό.

Η μόνη πρόταση που έπεσε στο τραπέζι και η οποία ψηφίστηκε επίσης, ήταν να υπάρχει και ο περσινός απολογισμός που είναι σε εκκρεμότητα ακόμη, έτσι ώστε να τελειώσει κι αυτό το θέμα που μας τυραννάει από τις 8 Ιουνίου.

Τα οικονομικά της περσινής διοικούσας είναι λίγο … σπαστά, δηλαδή παρακολουθούσε κάποιος τα οικονομικά, μέχρι που αποχώρησε, και μετά ανέλαβε κάποιος άλλος που μετά αποχώρησε. Οπότε, για να μαζευτεί το υλικό θέλει τον χρόνο, αν υπάρχει το υλικό. Αν δεν υπάρχει, τότε η Γ.Σ. μπορεί να αποφανθεί και να ψηφίσει ότι εμείς δε δεχόμαστε τίποτα από τον περσινό απολογισμό και θα παραμείνει μονίμως μία μομφή για την περσινή διοικούσα επιτροπή ή αλλιώς μπορεί η Γ.Σ. να αποφασίσει επίσης πως ό,τι έγινε έγινε και πάμε παρακάτω. Αυτό είναι καθαρά θέμα του σώματος. Δεν μπορώ εγώ να κατευθύνω το σώμα ούτε να πω τι θα γίνει.

Δεν τίθεται θέμα να μπει όρος να μην μπορεί να ασχοληθεί ξανά με τα διοικητικά κάποιος, ο οποίος δεν κατέθεσε οικονομικό απολογισμό. Υπάρχει άρθρο στο καταστατικό ότι αν υπάρχει οικονομική ατασθαλία στη Δ.Ε., τότε τα άτομα της επιτροπής εκείνης είναι πάντα έκθετα προς τον σύλλογο. Αυτά τα πράγματα δεν είναι πάρα πολύ αυστηρά. Όταν κάποιος θέλει ν’ αναλάβει την ομάδα και έχει τα εχέγγυα να την αναλάβει, λίγο ως πολύ ο κόσμος δε θα κοιτάξει τι έκανε πριν από τέσσερα ή πέντε χρόνια. Κακά τα ψέματα.

Σε ό,τι αφορά το δελτίο Τύπου του ποδοσφαιρικού τμήματος θέλω να ξεκινήσω ανάποδα, από το τέλος προς την αρχή. Η τελευταία παράγραφος είναι τελείως άστοχη για μένα. Λέει ότι η Δ.Ε. οφείλει να καταθέσει αναλυτικό προϋπολογισμό, ο οποίος θα εγκριθεί από το Δ.Σ. Αυτό έχει γίνει για το ποδόσφαιρο. Δεν έχουν κατατεθεί οι προϋπολογισμοί των άλλων τμημάτων, που ήμασταν υποχρεωμένοι να τους καταθέσουμε, γιατί περάσαμε σε ένα νέο σύστημα μηχανογραφικό, όπου ήταν μέσα σε κάποια φύλλα εργασίας ο προϋπολογισμός και μέχρι να εκπαιδεύσουμε τον κόσμο, πέρασε. Εκεί το αναλαμβάνω εγώ ως ευθύνη, γιατί όσα έπρεπε να γίνουν δεν έγιναν.

Όσον αφορά το ποδόσφαιρο όμως, ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε από το Δ.Σ. Τον Σεπτέμβρη ήρθε ο κ. Τζήμας στο Δ.Σ., είπε το πλάνο του, κατέθεσε τον προϋπολογισμό, πόσο θα είναι το μπάτζετ τη νέα χρονιά και το Δ.Σ. του είπε “προχώρα”. Όλα τα σχέδια του κ. Τζήμα εγκρίθηκαν από το Δ.Σ. Επομένως η τελευταία παράγραφος της ανακοίνωσης δεν ισχύει για το ποδόσφαιρο, μπορεί να ισχύει για άλλα τμήματα.

Η προτελευταία παράγραφος επίσης θεωρώ ότι είναι άστοχη ότι σύμφωνα με το άρθρο 11 παρ. ζ. η Γ.Σ. αποφασίζει για τη συνέχιση ή μη της Διοικούσας Επιτροπής, εφόσον οι ενέργειες της δεν είναι σύμφωνες με τα προβλεπόμενα από το άρθρο 28 του παρόντος Καταστατικού. Κατ’ αρχάς δεν είναι θέμα της ημερήσιας διάταξης της Γ.Σ. για ψήφο εμπιστοσύνης στον πρόεδρο της Δ.Ε. Καμία σχέση. Είναι ενημερωτική Γ.Σ. προς τα μέλη του συλλόγου για τον αγωνιστικό, που είναι ο πιο σημαντικός, και οικονομικό απολογισμό της ομάδας. Δηλαδή θα πούμε πού βαδίζουμε αγωνιστικά, αν είμαστε μέσα στο όνειρο ή δεν είμαστε ή αν δεν είμαστε τι θα κάνουμε, για να είμαστε πιο κοντά, για να πετύχουμε το στόχο μας. Αυτό θα συζητήσουμε. Από κει και πέρα όλα τα οικονομικά στοιχεία που έχουν συλλεχθεί, να αναφερθούν στη Γ.Σ. Αν κάποιος έχει παρατηρήσεις και ερωτήσεις πάνω στα νούμερα που θα αναφερθούν, τότε ευχαρίστως να απαντηθούν. Αλλά δεν μπαίνει θέμα ψήφου εμπιστοσύνης προς τον πρόεδρο της Δ.Ε. ποδοσφαίρου.

Αυτή η παράγραφος στην ουσία έτσι, όπως τη διάβασα, είναι σαν ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου να κάνει μομφή στον εαυτό του. Εμείς δεν κάναμε καμία μομφή σε κανέναν πρόεδρο, γιατί η ημερήσια διάταξη είναι ξεκάθαρη. Εμείς δεν έχουμε βάλει θέμα αν αυτά που υποσχέθηκε τα έκανε ή δεν τα έκανε. Περισσότερο λοιπόν η Γ.Σ. έχει ενημερωτικό χαρακτήρα, παρά δικαστικό. Είμαι σαφής».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.