Στη 14η θέση του ranking της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας η Ελλάδα

Η παρουσία της Εθνικής στο MundoBasket τη φέρνει πλέον στη 14η θέση του ranking της FIBA και πιθανότατα με μία εκ των Λιθουανίας ή Σλοβενίας για αντιπάλους σε ένα εκ των Προολυμπιακών του ερχόμενου καλοκαιριού!

Μετά το πέρας του MundoBasket 2023 η FIBA ανακοίνωσε το νέο ranking. Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την παρουσία της φτάνοντας ως τη φάση των «16», τερματίζοντας μάλιστα στη 15η θέση.

Έτσι η επόμενη μέρα τη βρίσκει στο Νο14 του κόσμου, σύμφωνα με το ranking της FIBA. Η πτώση των πέντε θέσεων αυτών εξηγείται εν πολλοίς από το αποτέλεσμα του MundoBasket, αφού η Γερμανία με τον τίτλο ανέβηκε 8 θέσεις, ο Καναδάς άλλες 9 με το χάλκινο μετάλλιο ενώ η Λετονία που κατέλαβε την πέμπτη θέση στη διοργάνωση σημείωσε άνοδο 22 στο ranking.

Στην πρώτη θέση παρά την… αποτυχία τους στο MundoBasket, παρέμειναν οι Αμερικανοί, που δεν βρέθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση στα μετάλλια.

Όπως φαίνεται πλέον με τα δεδομένα των 24 ομάδων, η Ελλάδα θα βρίσκεται στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας. Ισπανοί και Λετονοί φαίνονται… ισχυρές υποψηφιότητες, για να διοργανώσουν ένα από τα τουρνουά που θα στείλει μία ομάδα στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, ενώ, αν η χώρα μας διοργανώσει κάποιο από τα Προολυμπιακά, πιθανότατα θα κληθεί να αντιμετωπίσει Σλοβενία ή Λιθουανία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.