Στη Λάρισα πανελλαδικό φόρουμ για την ποδηλασία

Από 1 έως 3 Ιουνίου

Η διοργάνωση του 1st Larissa Cycling Forum, το πρώτου πανελλαδικού φόρουμ για την ποδηλασία και το ποδήλατο στην Ελλάδα με τίτλο «Ποδηλατώντας με το βλέμμα στο μέλλον», που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 1 – 3 Ιουνίου στη Δημοτική Πινακοθήκη – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, αποτελεί κεντρικό στοιχείου του μνημονίου συνεργασίας που μεταξύ Δήμου Λαρισαίων και Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (ΕΟΠ), το οποίο υπεγράφη το πρωί της Πέμπτης 30 Μαρτίου στο Δημαρχείο από τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και τον πρόεδρο της ΕΟΠ κ. Βασίλη Διαμαντόπουλο.

Το μνημόνιο συνεργασίας έχει τριετή διάρκεια και περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις και πρωτοβουλίες που θα αναπτυχθούν από Δήμο και ΕΟΠ με στόχο την περαιτέρω προώθηση της ποδηλασίας σε μια πόλη που- όπως υποστηρίζει η δημοτική Αρχή Λαρισαίων- που χρησιμοποιεί ήδη σε μεγάλο βαθμό το ποδήλατο, ενώ τα τελευταία χρόνια η αύξηση της χρήσης του είναι μεγαλύτερη αφού η πόλη αποκτά και αντίστοιχες υποδομές (δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, ποδηλατόδρομοι κ.ά.).

Σε συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης αφού αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει, τα τελευταία χρόνια η πόλη για την προώθηση των ήπιων μορφών μετακίνησης, μεταξύ αυτών και του ποδηλάτου, με τα έργα ανάπλασης και απόδοσης του δημόσιου χώρου στους πολίτες με τα έργα βιώσιμης κινητικότητας, υπογράμμισε την άψογη συνεργασία με την ΕΟΠ για την διοργάνωση πέρσι του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΟΠ κ. Βασίλης Διαμαντόπουλος, εξέφρασε την χαρά του για την υπογραφή του μνημονίου, τονίζοντας η επιλογή της Λάρισας προφανώς δεν είναι τυχαία- αφού όπως υποστήριξε- η Λάρισα και άλλες θεσσαλικές πόλεις έχουν βάλει το ποδήλατο στην καθημερινότητά του.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.