Στην Αθήνα ο τελικός του FINA Artistic Swimming World Series 2022

Στο ΟΑΚΑ, το τριήμερο 20-22 Μαΐου, θα φιλοξενηθεί ο Σούπερ Τελικός (Super Final) στη σειρά των αγώνων (World Series) της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας  Υγρού Στίβου (FINA).

Αυτό ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία, παρουσιάζοντας το καλεντάρι των αγώνων στο Artistic Swimming World Series για το 2022.

Θα προηγηθούν τρεις αγώνες: η συνδιοργάνωση εικονικού (virtual) αγώνα από τις ΗΠΑ και Καναδά στις 19-20 Μαρτίου, η συνάντηση στο Παρίσι (1-3 Απριλίου), και ένας ακόμα virtual αγώνας στην Αυστραλία (7-8 Μαΐου), πριν το τελικό και μεγάλο ραντεβού στην Αθήνα για τον Super Final.

Οι αγώνες θα αποτελέσουν και την καλύτερη προετοιμασία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα ακολουθήσει (18/6-3/7) στη Βουδαπέστη.

Όπως ανακοινώθηκε επίσης από τη FINA, θα μοιραστεί χρηματικό έπαθλο 257.000 δολαρίων, ενώ οι αθλήτριες που θα πάρουν μέρος στο Super Final θα διαγωνιστούν για ακόμα 310.000 δολάρια.

Η Κρυσταλένια Γιαλαμά, μέλος της ελληνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2019 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020, δήλωσε σχετικά στην ιστοσελίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας: «Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη που η Αθήνα θα υποδεχτεί ένα μεγάλο γεγονός και μια από τις καλύτερες κλειστές πισίνες στον κόσμο, το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Αθηνών, θα είναι ο χώρος του FINA Super Final Artistic Swimming World Series 2022. Ανυπομονούμε να υποδεχτούμε τις καλύτερες αθλήτριες και αθλητές της καλλιτεχνικής κολύμβησης του κόσμου, λίγες μόνο εβδομάδες πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη. Είμαι κάτι παραπάνω από σίγουρη ότι όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να επικεντρώσουν όλη τους την ενέργεια στο να προσφέρουν εξαιρετικές επιδόσεις. Κρατήστε την ημερομηνία από 20-22 Μαΐου. Όλα τα καλύτερα θα είναι στην Αθήνα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.