Στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» ο υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΠΑΕ Νίκη, Π. Δαλαταριώφ

Με την ιδιότητα του δημοσιογράφου του Ελληνικού Κήρυκα, εφημερίδας της Αυστραλίας

Αν δεν είχε γίνει η μεταγραφή του Γεωργιανού Μακατσάρια στη Νίκη, κάποιοι κακεντρεχείς θα έλεγαν ότι ο υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΠΑΕ Νίκη, Παναγιώτης Δαλαταριώφ, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Φως στο τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη μήπως … βρεθεί ο φορ που ψάχνει η βολιώτικη ομάδα.

Ωστόσο, άλλος ήταν ο λόγος που βγήκε σε ζωντανή σύνδεση με το Mega το βράδυ της Παρασκευής λίγο μετά τις 23.30 και με άλλη ιδιότητα φυσικά, αυτή του δημοσιογράφου του Ελληνικού Κήρυκα, της καθημερινής ομογενειακής εφημερίδας της Αυστραλίας, για την οποία ο Παναγιώτης Δαλαταριώφ εργάζεται από την Αθήνα, όπου ζει.

Η εκπομπή ερεύνησε την υπόθεση του φερόμενου ως δολοφόνου Τζέιμς Δαλαμάγκα, Έλληνα ομογενή της Αυστραλίας, που στα 53 του υπάρχει η υποψία από τις αρχές ότι ζει κρυπτόμενος στην Ελλάδα του και γι’ αυτό καταζητείται στη χώρα μας.

Ο Τζέιμς Δαλαμάγκας φέρεται να μαχαίρωσε έναν άνδρα μέχρι θανάτου σε νυχτερινό κέντρο της Αυστραλίας πριν από 25 χρόνια. Ειδικότερα, είναι καταζητούμενος για τη φερόμενη συμμετοχή του στη δολοφονία του Γιώργου Γιαννόπουλου στο Μπέλμορ, στα νοτιοδυτικά του Σίδνεϊ, τον Απρίλιο του 1999.

Ο Δαλαμάγκας φέρεται να διέφυγε στην Ελλάδα μετά το περιστατικό. Δεν βρέθηκε ποτέ, παρόλο που η αυστραλιανή αστυνομία διεξήγαγε «εκτεταμένες έρευνες» για το πού βρίσκεται, όπως έχει αναφερθεί χαρακτηριστικά στα αυστραλιανά μέσα.

Ο Παναγιώτης Δαλαταριώφ εξήγησε τους λόγους που υπάρχει τέτοια κινητοποίηση μετά από τόσα πολλά χρόνια που η υπόθεση δεν έχει εξιχνιαστεί, λέγοντας ότι το προηγούμενο διάστημα υπήρχε φόβος ν’ ανοίξουν στόματα και συμπλήρωσε ότι υπήρχε κι άλλη δολοφονία για την οποία κατηγορούνταν ο Δαλαμάγκας δύο χρόνια πριν απ’ αυτή του Γιαννόπουλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.