Στην Ιταλία οι υπεύθυνοι ακαδημίας του ΝΠΣ Βόλος για συνεργασία με Αταλάντα

Από δεξιά οι κ.κ. Ακτσιαλής, Δαλούκας και Κίτσιος

Σύμφωνα με δημοσίευμα του gazzetta.gr, σε λίγες εβδομάδες αντιπροσωπεία από την ακαδημία ποδοσφαίρου του ΝΠΣ Βόλος θα μεταβεί στο Μπέργκαμο, για να επισκεφθεί την ακαδημία της Αταλάντα, κάτι που θα σηματοδοτήσει, όπως αναφέρεται, την έναρξη της συνεργασίας με την πασίγνωστη ιταλική ομάδα.

Ανάμεσα στους δύο συλλόγους υπήρξε εντατική επικοινωνία το τελευταίο διάστημα και η επίσκεψη οριστικοποιήθηκε για τις αρχές Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με το Gazzetta.gr, ο τεχνικός διευθυντής ακαδημιών Αντώνης Δαλούκας, ο υπεύθυνος τμημάτων έως Κ15, Χρήστος Κίτσιος και ο προπονητής της Κ15 Γιάννης Ακτσιαλής θα ταξιδέψουν στο Μπέργκαμο, προκειμένου να καθορίσουν το πλαίσιο της συνεργασίας με τον Ρομπέρτο Σαμαντέν!

Πρόκειται για μια πολύ γνωστή προσωπικότητα στο χώρο του αναπτυξιακού ποδοσφαίρου, αφού υπήρξε τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών της Ίντερ επί εννέα συναπτά έτη (2014-2023) και μόλις πριν από λίγες εβδομάδες ανέλαβε τη διεύθυνση της ακαδημίας της Αταλάντα. Παρών στις συναντήσεις θα είναι και ο Ρομπέρτο Νικολάι (head of methodology στην Αταλάντα).

Μέσα από τις συναντήσεις αυτές οι άνθρωποι του ΝΠΣ Βόλος θα αντλήσουν τεχνογνωσία και προπονητικά προγράμματα που εφαρμόζουν οι «Μπεργκαμάσκι» στα τμήματα υποδομής τους, μέσα από τα οποία έχουν αναδειχθεί παίκτες όπως ο Λοκατέλι, ο Κουλουσέφσκι, ο Κεσιέ, ο Μπαστόνι, ο Τζαπακόστα και πολλοί άλλοι. Θα εξεταστούν όλες οι προοπτικές συνεργασίας, ακόμα και η μετακίνηση παικτών του Βόλου στην Ιταλία για εκπαίδευση.

Όλη αυτή η διαδικασία έχει ως κεντρική στόχευση την ανάδειξη ποδοσφαιριστών 11 έως 15 ετών, ώστε να στελεχώσουν τα αγωνιστικά τμήματα Κ17, Κ19 στα πρωταθλήματα υποδομής της Superleague και μετέπειτα την πρώτη ομάδα.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.