Στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου ο Ιωνας

Ο Ίωνας έκανε το δύο στα δύο στο Κύπελλο της ΕΣΚΑΘ στον 2ο όμιλο το Σάββατο (19/9) και με δεδομένο ότι έχει κερδίσει και τις δύο ομάδες που τον ακολουθούν, δηλαδή την Ανάληψη και τον Γ.Σ. Βόλου, που παίζουν μεταξύ τους στην 3η και τελευταία αγωνιστική, ακόμη και με ήττα από τον τελευταίο Αιολικό, έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση. Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι η ομάδα του Λάμπρου Πρέκα παίρνει και το εισιτήριο για το φάιναλ φορ. Θυμίζουμε ότι με το φετινό σύστημα, με τη συμμετοχή μόνο ομάδων της Α1 ΕΣΚΑΘ, οι πρώτοι του 1ου, του 2ου και του 5ου ομίλου πηγαίνουν στην τελική φάση, ενώ οι πρώτοι του 3ου και του 4ου ομίλου παίζουν μπαράζ, για να προκύψει και η τέταρτη ομάδα.

Ο Ίωνας κι ενώ ήταν πίσω στο 30’ με δύο πόντους, έκανε επιμέρους σκορ 12-23 στο τελευταίο δεκάλεπτο και πήρε το ματς.  Αυτό το διάστημα εντυπωσίασε ο νεαρός Κλέαρχος Πρέκας, που έβαλε επτά συνεχόμενους πόντους, ενώ οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια με τρίποντο και φάουλ του Κουμπούνη, ένα καλάθι του Παυλόπουλου, δύο του Μπεκρή και γκολ-φάουλ του Πρέκα κλείδωσε το ματς, στο οποίο δεν μπόρεσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους Μαντζουράνης και Τζήμας.

Στον 1ο όμιλο, Ανόρθωση και Αγριά έκαναν το τρία στα τρία και στο μεταξύ τους παιχνίδι την άλλη βδομάδα (Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου) θα κριθεί ποια ομάδα εκ των δύο θα ακολουθήσει τον Ιωνα στο φάιναλ φορ.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα των δύο πρώτων ομίλων, όπου μετέχουν ομάδες της Μαγνησίας, και οι βαθμολογίες:

1ος όμιλος/2η αγωνιστική

Αγριά – Γ.Σ. Νίκαιας  68-53

Ελευθεριακός – Ανόρθωση 64-85

Γ.Σ. Νίκαιας-ΑΕΒΔ 23/9

19:00, Κλ. Ι. Πατάκης

Η βαθμολογία

  1. Αγριά 6
  2. Ανόρθωση 6
  3. ΑΕΒΔ 2
  4. Γ.Σ. Νίκαιας 2
  5. Ελευθεριακός 2

2ος όμιλος/2η αγωνιστική

Γ.Σ. Βόλου – Ίωνας 58-67

Ανάληψη – Αιολικός  73-67

Η βαθμολογία

  1. Ίωνας 4
  2. Ανάληψη 3
  3. Γ.Σ. Βόλου 3
  4. Αιολικός 2

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.