Στο Μονοπάτι των Καταρρακτών ο ΣΔΥ Βόλου

Τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου συνεχίζουν κάθε Κυριακή την πορεία σε μία νέα διαδρομή και η πεζοπορία στο Πήλιο έγινε πράξη και την Κυριακή 31 Μαΐου με τη διαδρομή Άλλη Μεριά – Κατηχώρι – Πορταριά – Άλλη Μεριά, στο ονομαζόμενο «Μονοπάτι του Ιάσονα» που ακολούθησαν μέλη από τον ΣΔΥ Βόλου, τον Σύλλογο Χειμερινών Κολυμβητών Βόλου Ιάσονας, και όχι μόνο.

Μάλιστα υπήρξαν δύο επισκέψεις από τη Λάρισα και μία επίσκεψη από τον Αλμυρό. Συνολικά συμμετείχαν 25 πεζοπόροι εκ των οποίων οι 17 ήταν γυναίκες και οι 8 άνδρες, τηρώντας όλους τους προβλεπόμενους κανόνες για τον covid, χωρίς να επηρεάζονται από τις καιρικές συνθήκες. Σημειώνεται ότι στη διαδρομή Άλλη Μεριά – Κατηχώρι – Πορταριά που αποτελεί το χαρακτηριστικό «Μονοπάτι του Ιάσονα», είχε γίνει την 1η Ιουνίου 2003 ο ομώνυμος ορεινός αγώνας υπό την επιμέλεια του Νίκου Μαγγίτση.

Την Κυριακή 7 Ιουνίου, του Αγίου Πνεύματος, θα γίνει διάσχιση στο «Μονοπάτι των Καταρρακτών» με εκκίνηση από τα Χάνια και πορεία προς τη Μακρυράχη. Η επιστροφή θα γίνει μόλις η ομάδα φτάσει και στον 2ο καταρράκτη, δηλαδή δεν θα πάει ως τη Μακρυράχη λόγω της μεγάλης απόστασης που απαιτείται μαζί με την επιστροφή. Η διάρκεια της πορείας σε χαλαρό ρυθμό αναμένεται να είναι γύρω στις 5 ώρες μαζί με τα διαλείμματα που θα γίνουν, κυρίως στους καταρράκτες.

Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από το 1ο πάρκινγκ Χανίων στις 10.00 το πρωί της Κυριακής. Στις 9.00 το πρωί ορίζεται η συνάντηση για αναχώρηση από τον Βόλο έξω από τη Νομαρχία (Ιωλκού με Αναλήψεως). Όσοι διαθέτουν αυτοκίνητο μπορούν να το φέρουν προκειμένου να μεταφερθούν στα Χάνια όλοι οι συμμετέχοντες.

Οι πεζοπορίες θα συνεχίζονται με πρωτοβουλία μελών του ΣΔΥ Βόλου ακόμη και όταν θα γίνει η επανέναρξη των αγώνων δρόμου, με στόχο να γίνονται ως και 50 κάθε χρόνο. Κάθε βδομάδα θα ανακοινώνεται το πρόγραμμα της κάθε νέας διαδρομής. Υπενθυμίζεται ότι οι συναντήσεις και οι πορείες γίνονται σε στυλ παρέας και όχι επίσημης οργάνωσης, έτσι κάθε συμμετέχοντας οφείλει να μεταφέρει τα πράγματα που χρειάζεται. Αυτονόητο είναι ότι στις πορείες μπορεί να μετέχει κάθε πολίτης του Βόλου ανεξάρτητα από το αν είναι μέλος του ΣΔΥΒ, όπως άλλωστε ήδη γίνεται.

Εκτός από τις πεζοπορίες, καθημερινά τα 350 μέλη του ΣΔΥ Βόλου συνεχίζουν την προπόνηση και το τρέξιμο. Μπορεί αγώνες να μη γίνονται μέχρι να αποφασιστεί η επανέναρξή τους, αλλά το πρώτο και κύριο ζητούμενο είναι η διατήρηση της άριστης φυσικής κατάστασης που επιτυγχάνεται χάρη στην άθληση. Παράλληλα στο κατάστημα Aspirina συνεχίζονται οι εγγραφές των νέων μελών.

Τέλος, ο σύλλογος θυμίζει ότι ο αριθμός μητρώου του ΣΔΥ Βόλου στις Κεντρικές Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Διαχείρισης Εθνικού Μητρώου Εθελοντών Αιμοδοτών, είναι ο 15211. Τα μέλη του ΣΔΥΒ και οι οικογένειές τους προσφέρουν αίμα ανά τακτά διαστήματα καθώς λόγω των γεγονότων υπάρχει έλλειψη.